Avatar als nieuwe themawereld Walt Disney World

Walt Disney en Fox Film hebben de krachten gebundeld om in Orlando een nieuwe belevingswereld te creëren, gebaseerd op de film Avatar. Het AVATAR thema-land wordt  gebouwd in het Animal Kingdom park van Walt Disney World, Orlando. Doordat de nadruk ligt het leven in harmonie met de natuur, is Animal Kingdom is een natuurlijke omgeving voor de AVATAR verhalen, die dezelfde filosofie delen. De bouw zal naar verwachting beginnen in 2013.

Photograph: 20thC.Fox/Everett/Rex Features

Filmmaker James Cameron: “Er zijn nog twee nieuwe AVATAR films in ontwikkeling;  Er komen dus nog meer locaties, personages en verhalen aan die het publiek kan ontdekken. Ik sta te trappelen om samen te werken met de legendarische Disney Imagineers.  Ons doel is om de huidige grenzen van de techniek op te zoeken en ervaringsgerichte verhalen te creëren.  Beleef de wereld van Avatar met een ongekend gevoel van de werkelijkheid. ”

De nu aangekondigde overeenkomst geeft The Walt Disney Company de exclusieve wereldwijde rechten op de franchise AVATAR in de pretparkbranche, en zorgt er voor dat het AVATAR thema ook landt op andere Disney-parken. De andere locaties worden in overleg bepaald door Disney en haar internationale themapark partners.

Bron, en meer informatie: www.blooloop.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *