Nieuw record voor internationaal toerisme in eerste helft 2011

Het Internationale toerisme groeide in de eerste helft van 2011 met bijna 5% naar een nieuw record van 440 miljoen aankomsten. Dat zijn er in totaal 19 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van de World Tourism Organisation (UNWTO).

Virtual Tourists in Macedonië

Europa positief
Alle wereld (sub) regio’s positieve trends zien, met uitzondering van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De resultaten waren beter dan verwacht in Europa (+6%); vooral ondersteunt door het herstel van Noord-Europa (+7%) en Midden-en Oost-Europa (+9%).

Nederland was in 2010 volgens de cijfers van het UNWTO, met 10,833 miljoen ‘international tourist arrivals’ goed voor 2,3% van alle Europese toeristische vakantiebestemmingen. Qua omzet heeft Nederland in Europa 3,2% marktaandeel. Meer gegevens staan in De cijfers over 2010 (pdf)

Toekomst vol onzekerheden
Voor de nabije toekomst ziet UNWTO secretaris-generaal Taleb Rifai nog wel veel onzekerheden; “We moeten voorzichtig blijven, want de wereldwijde economie lat een grote mate van volatiliteit zien. Veel ontwikkelde economieën worden nog steeds geconfronteerd met risico’s van zwakke groei, fiscale problemen en aanhoudend hoge werkloosheid. Tegelijkertijd zijn er tekenen van oververhitting zichtbaar in een aantal opkomende economieën. Herstel van een duurzame en evenwichtige economische groei blijft een belangrijke taak “.

Meer informatie: www.unwto.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *