Zwitsers hotel introduceert wellness voor kinderen

Volgens een studie van Roland Berger Strategy Consultants, wordt 24% van de wellness vakanties geboekt door mensen met kinderen. Maar de wellness beleving was tot nu toe niet bepaald aantrekkelijk voor deze doelgroep. Het Steigenberger Hotel Gstaad-Saanen in Zwitserland heeft daar, samen met producent Klafs, verandering in gebracht door de introductie van kindvriendelijke wellness.

Spa(nnende) watergrot

Kinder wellness
In Amerika is de trend van een middagje wellness-programma’s voor kinderen al stevig verankerd. Het concept wint nu ook langzaam terrein in Europa. Met speelse spiertraining voor jongens, leuke dans voor meisjes en een spannende en ontspannende chocolade lichaamspakking voor beiden, betekent een ongedwongen wellness dag van de ouders ook meteen grote pret voor de kleintjes.

Gezondheid
De nieuwe, gezondheidsbewuste generatie zoekt ruimte voor ontwikkeling en innovatie. Als de marktleider in de sauna en wellness-sector is Klafs natuurlijk tevreden over dit groeiende gezondheidsbewustzijn bij volwassenen en kinderen. Het bedrijf heeft heeft aangetoond dat regelmatige bezoeken aan de sauna het immuunsysteem bij kinderen kan versterken. Ook heeft wellness een positief effect op allergieën en aanverwante ademhalingsproblemen, slapeloosheid en concentratieproblemen.

Spa Luxury World
Het Steigenberger Hotel Gstaad-Saanen in Zwitserland heeft één van de drie verdiepingen (150M2) van zijn grote Spa Luxury World, specifiek ingericht voor kinderen. Uiteraard is begeleiding aanwezig. Hier kunnen zij diverse gezonde behandelingen uitproberen en beslissen welke is het leukste. De schilderachtige boomsauna heeft een milde temperatuur van 40 graden; en is meteen een aardige aanleiding om van het baden te genieten. In een boomhut ontdekken ze op een speelse manier de nieuwe ervaring van de sauna.
Afkoelen kan in de watergrot met een avonturendouche en waterval. Hier maken ze kennis met zachte tropische regendruppels of plotseling spannende donder en bliksem.

Spa en spelen
Na de ontspanning wordt de bloedsomloop weer gestimuleerd in de berghut, waar Wii-consoles staan met tennis, golf en voetbal. Voor avontuurlijk ingestelde kinderen is er tenslotte een klimmuur lang een steile klimwand. Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen ook gebruik maken van de andere spa verdiepingen in het gezelschap van een volwassene.

Meer informatie:
www.klafs.de (leverancier)
www.steigenberger.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *