Lezingen over dierenverzorging en parkinrichting Safaripark Beekse Bergen

Op de zondagen 4, 11, 18 en 25 maart organiseert Safaripark Beekse Bergen educatieve lezingen. De presentaties worden verzorgd door diverse specialisten uit de dierenbranche en zijn voor alle bezoekers van het safaripark gratis toegankelijk.

Dieren en gezondheid
Dierenarts Jacques Kaandorp bijt op 4 maart het spits af. Zijn presentatie ‘Diergeneeskunde in het safaripark’ gaat o.a. in op vragen als; wat is het risico van het verdoven van een giraf? En hoe voorkom en herken je ziektes bij dieren?

Natuurbehoud
Op 11 maart komt Peter Blinston, Managing Director van het Painted Dog Conservation Project, speciaal voor deze gelegenheid over uit Zimbabwe. Zijn project richt zich op de bescherming van  Afrikaanse wilde honden en uitbreiding van hun leefgebied in Zimbabwe. Vroeger kwamen de honden in bijna heel Afrika voor. Tegenwoordig leven er nog maar tussen de 3.000 en 5.000, verspreid over enkele Afrikaanse landen. Het project wordt al jarenlang financieel ondersteund door Stichting Vrienden Safaripark. De presentatie is in het Engels.

Apenliefde
De presentatie van bioloog Patrick van Veen, op 18 maart, gaat in op de oerinstincten van de liefde. Hoe apen en mensen hun partner voor het leven vinden. Waarom zoeken we die ene partner en wat maakt hem of haar zo aantrekkelijk? En is een parfumluchtje wel zo aantrekkelijk of vertelt een beetje zweet ons meer over wie de beste partner is? Tijdens deze lezing maakt u een ontdekkingstocht langs de biologie van onze partnerkeuze.

Ontwerpen van een dierentuin
Dierentuinarchitect Erik van Vliet sluit op 25 maart af. Zijn presentatie ‘Van Pizza tot Peepshow’ gaat in op het ontwerpen van een ‘dierenbeleving’. Dieren zijn erg lastige klanten. Je kunt niet met zeventig bavianen aan tafel gaan zitten en vragen ‘Wat willen de dames en heren? Kennis over natuurlijk gedrag en goed luisteren naar de dierenverzorgers is dus essentieel. Behalve met de dieren moet je daarnaast ook rekening houden met de bezoekers die steeds meer gewend zijn.

De lezingen vinden om 10.30 uur plaats in het Safarirestaurant van Safaripark Beekse Bergen. Let op: de lezing van Peter Blinston op 11 maart start om 11:00 uur.
Aanmelden is noodzakelijk via evenementen@beeksebergen.nl

Deelname is gratis met een geldig entreebewijs van het Safaripark Beekse Bergen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *