Ruim 48 miljoen euro van VriendenLoterij voor gezondheids- en welzijnsorganisaties

Er werd dit jaar een recordbedrag van 48 miljoen uitgekeerd door de Vriendenloterij aan diverse gezondheids- en welzijnsorganisaties. Bijna de helft van de bestemming van dit bedrag wordt bepaald door de deelnemers aan de loterij. Daarmee kunnen zij een  ‘goed doel’  in jun eigen omgeving steunen. De bijdrages zijn bijzonder welkom in een tijd waarop, door bezuinigingen, veel inkomsten onzeker (of afgeschaft) worden.

Uitreiking van Cheques aan de goede doelen op 7 februari 2012

De eigen club
Nederlanders bepalen graag zelf welk goed doel zij via de VriendenLoterij steunen. Dit concludeert de loterij op basis van de stijging van het aantal verkochte ‘geoormerkte’ loten in 2011. De deelnemer geeft hierbij vooraf aan voor welk goed doel het geld van zijn lot bestemd is. Daarmee is de VriendenLoterij uniek in Nederland. Zo gaat over 2011 ruim 49% (bijna 24 miljoen euro) van de in totaal beschikbare 48 miljoen euro naar een door de deelnemer zelf bepaald goed doel of club. In 2010 was dat 47% (ruim 21 miljoen euro) en in 2005 nog ‘slechts’ 18% (6,6 miljoen euro). Er zijn veel betaald voetbalclubs, die dankzij de bijdrage van hun fans het opleidingsinstituut van hun favoriete club steunen.

Recreatie en sport voor iedereen
Naast veel goede doelen met een medische achtergrond, gaat er veel geld naar organisaties die sport en andere vormen van vrije tijd toegankelijk willen maken, en houden, voor alle mensen. Mooie voorbeelden zijn jeugdfonds Jantje Beton, De Richard Krajicek Founfdation, De Zonnebloem, NSGK voor het gehandicapte kind, Doe een wens, Fonds Gehandicaptensport, Scouting Nederland, Stichting Doen, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nationaal Ouderenfonds en stichting Meer dan Voetbal.

Meer informatie: www.vriendenloterij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *