Ook in België worden de maatregelen om de coronacrisis in te dammen steeds drastischer. Op 12 maart nam de Vlaamse overheid vergaande maatregelen die o.a. de sluiting van restaurants, bioscopen en een deel van de winkels behelst.

Ook in België worden de maatregelen om de coronacrisis in te dammen steeds drastischer. Op 12 maart nam de Vlaamse overheid vergaande maatregelen die o.a. de sluiting van restaurants, bioscopen en een deel van de winkels behelst.

Verzamelde informatie op: #CoronaRecreatie

De Federale regering in België presenteerde op 13 maart een decreet, dat direct ingaat en geldig is t/m 3 april. (zie decreet) Onderdeel daaruit, dat betrekking heeft op recreatie en horeca:

Voor handelszaken en de recreatieve activiteiten (sport, cultuur, folklore, ...) worden o.a. de volgende maatregelen genomen:

  • Al deze activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.
  • Onder andere discotheken, cafés en restaurants blijven gesloten.
  • Hotels blijven open, behalve hun eventuele restaurant.

Net als in Nederland gaan alle musea dicht en worden evenementen afgelast. In Vlaanderen heeft de maatregel ook consequenties voor restaurants en cafe's. Die blijven de komende tijd gesloten. Alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, worden geannuleerd.

Zwembad- en sportketen LAGO nam zelf het initiatief

Op donderdag 12 maart ontvingen we een persbericht waarin sportketen LAGO aangeeft dat zij op eigen initiatief willen meewerken aan het indammen van de coronacrisis:

LAGO beslist daarom in samenspraak met de betrokken overheden om de deuren van al zijn zwembaden, fitnesscentra en speelparadijzen te sluiten tot en met 31 maart.

Een bezoek aan een zwembad brengt geen verhoogd risico op het coronavirus met zich mee. De kwaliteit van het zwembadwater wordt continue gecontroleerd en de warme omgeving is niet bevorderlijk voor het verspreiden van virussen. De zwembaden zijn bovendien uitgerust met performante filtersystemen en de luchtgroepen zorgen voor constante aanvoering van zuivere lucht.  Zoals elke winter heeft LAGO ook nu intensieve poetsprocedures toegepast om verspreiding van wintergriep of andere virussen te voorkomen.

Algemeen directeur van LAGO Diether Thielemans licht toe: “Wij willen met deze maatregel onze verantwoordelijkheid opnemen en de zwakkeren in onze maatschappij beschermen. We blijven benadrukken dat zwemmen veilig is en dat dit geen verhoogd risico met zich meebrengt, maar de sociale interactie van onze bezoekers kan wel zorgen voor een verdere verspreiding van het virus.” 

  • Dierentuin Pairi Daiza stelt de seizoensopening uit van 21 maart naar 3 april.
  • Plopsa indoor Hasselt en Plopsaqua De Panne vallen ook onder de verplichte sluiting.

De centrale website over Corona informatie in Vlaanderen: www.info-coronavirus.be/nl/