Thermae-2000 Spa Resort & Hospitality vierde recent haar dertigjarige bestaan met de ‘vooropening’ van het Infinitum, een nieuwbouwcomplex met een ‘oneindig’ uitzicht op het Limburgse heuvellandschap.

Thermae-2000 Spa Resort & Hospitality vierde recent haar dertigjarige bestaan met de ‘vooropening’ van het Infinitum, een nieuwbouwcomplex met een ‘oneindig’ uitzicht op het Limburgse heuvellandschap.

Het uitgebreide saunacomplex is een nieuwe mijlpaal in de beleving van wellness. Technisch en bouwkundig is het ‘state of the art’ door meerdere duurzame toepassingen. Thermae 2000 is met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter één van de grootste wellnesscentra in Nederland.

Algemeen directeur Bastiaan Klomp liet in zijn openingsspeech blijken dat het ambitieniveau hoog blijft en er na de openstelling van het Infinitum voor het publiek in december, in januari 2020 met nieuwe uitbreidingsplannen wordt gestart. Hij complimenteerde alle bij de bouw betrokkenen, bouwers, de gemeente en natuurlijk de eigen medewerkers. “Het is enorme prestatie om  dit gebouw te bouwen terwijl de rest van het saunacomplex geopend is en gasten zo min mogelijk overlast te ervaren”. Interessant is dat bij de bouw op de Cauberg een boormachine gebruikt is die eveneens bij de Noord-Zuid-lijn in Amsterdam haar diensten had bewezen. Ruim veertig meter diep moest er de grond in worden geboord.  Belangrijk uitgangspunt was dat het ontwerp van het Infinitum harmonisch diende aan te sluiten bij het reeds bestaande saunacomplex.

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”, dat was in 1989 het vertrekpunt van de oprichters Marcel Jaspers en Meindert Verschuur. Beide fysiotherapeuten hadden destijds een vooruitziende blik met de bouw van het wellnesscentrum, na de vondst van thermaal water in de Cauberg. In de loop van dertig jaar zijn er periodiek uitbreidingen en innovaties doorgevoerd. Het Infinitum getuigt opnieuw van visie op het fenomeen wellness. De plannen voor de nieuwbouw dateren uit 2015. De bouw startte in januari 2019 en duurde elf maanden. Eind november 2019 was het gereed.

Duurzaamheid

Centraal ligt de grote panoramasauna die wordt omringd met meerdere rust-en relaxruimten. Licht en passende muziek spelen een belangrijke rol bij het ontstressen, evenals elektrisch verstelbare ligstoelen die ertoe bijdragen dat de bezoekers maximaal de ontspannen sfeer ervaren. Op het dak bevindt zich bovendien een zonneterras dat een panoramisch uitzicht biedt op het heuvelland.            Bastiaan Klomp: “Graag kijken we vooruit en geven we het aspect duurzaamheid nog meer aandacht in onze bedrijfsvoering. Zo gaan we concreet het bronwater dat we uit de Cauberg omhoog pompen gebruiken voor het verwarmen en koelen van onze hotelkamers. Dit bronwater heeft een constante temperatuur van 33 graden Celcius. Verder is in 2021 is een uitbreiding van het hotel gepland, vooruitlopend hierop pakken we in 2020 het entreegebied aan en zullen we in 2020 het aantal parkeerplaatsen bijna verdubbelen, waarbij we zes laadpalen voor elektrische/hybride auto’s plaatsen. Daarnaast sturen we op nog meer efficiency en willen we het aantal keukens verminderen van drie naar één en gaan we ons sterk focussen op het gebruik van organic food en het verwerken van streekproducten.”

Zakelijke markt

Thermae 2000 richt zich meer en meer op de ontwikkeling van de zakelijke markt. “Door de 24-uurs economie neemt de werkdruk in bedrijven toe en komen stressklachten en burn-out’s bij medewerker vaker voor. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is gewenst. Dat is precies de missie van Thermae 2000. Voor bedrijven hebben we een vitale menukaart ontwikkeld. Zo bieden we workshops als mindfullness, yoga, aquafitness, bootcamp, hydrotherapie, fysiofitness aan.”

Al met al bruist het bij Thermae 2000 van ambitieuze plannen. Spraakmakend en uitdagend is het plan om in de mergelgrotten van de Cauberg een saunacomplex te ontwikkelen.

Thermae 2000 bevindt zich bovenop de Cauberg (134 meter) in Valkenburg. Jaarlijks bezoeken 250.000 gasten het Spa-resort. Onlangs is het bedrijf waar 200 medewerkers werkzaam zijn, door MKB-Nederland uitgeroepen tot ‘Meest vitale bedrijf van Limburg’. Zomer 2019 is het kuuroord uitgebreid met een team paramedische specialisten onder meer op het gebied van hydrotherapie, fysiotherapie, diëtiek, slaaptherapie, e.d. Thermae 2000 werkt samen met ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio.

www.thermae.nl