Noviteit Recreatie Vakbeurs: Duurzame houten Livinwood lodges

Op de Recreatievakbeurs die dinsdag in Hardenberg begint, zal LIVINWOOD zich voor het eerst presenteren. Deze nieuwe naam voor onze branche ziet grote kansen voor 100% houten lodges, hutten en recreatiewoningen. ‘Het einde van kunststof, beton en staal is in zicht’, zo stelt oprichter Hans de Vries. ‘ Het is tijd voor het meest logische bouwmateriaal in termen van gezondheid, duurzaamheid en circulariteit: hout’. 

Afgelopen zomer tijdens zijn jaarlijkse vakantie in de Oostenrijkse bergen werd het Hans duidelijk. De houten boerderijen en berghutten van stoer hout, onbehandeld, vergrijst, soms honderden jaren oud en nog steeds in puike conditie. ‘Zo zouden we toch ook in onze recreatie moeten denken: want het moet anders’.

De knop moet om zo vindt Hans, juist in de verblijfsrecreatie en hotellerie waar mensen voor hun welzijn komen. ‘Wij dienen als branche actief bij te dragen aan een schonere en mooiere toekomst, met minder CO2 uitstoot, minder fossiele brandstoffen en zo veel mogelijk hergebruik van materialen. Bouwen in hout is daarbij een middel’.

Bomen (en dus hout) slaan CO2 op (nb een ton per m3!), hout is van nature circulair, biedt een gezond binnenklimaat, heeft goede thermische en geluidsisolatie, het bouwen gaat sneller en tijdens het produceren komt geen gigantische hoeveelheid CO2 vrij zoals bij beton of staal. En niet te vergeten, bij duurzaam bosbeheer (en dus herplant) groeit ook in Nederland het hout huis binnen een half uur.

Mooie voorbeelden van gebouwen in hout zijn er gelukkig al genoeg, in binnen- en buitenland. Zo is Hotel Jakarta in Amsterdam geheel in hout opgebouwd en recent het hoofdkantoor van Triodos Bank. Er wordt in hout zelfs al tot 84 meter hoog gebouwd. Vandaar de start van LIVINWOOD dat houten design woningen ontwerpt, maakt en plaatst. 

De 21e eeuw is de Houten Eeuw zo concludeerden al diverse wetenschappers en mensen uit de houtwereld. Nu nog het traditionele denken vanuit de klant en bouwer zien te kantelen. ‘Kies voor hout, vanuit je kernwaarden om te werken aan een prettig en gezond verblijf van je gasten. Zeker als je in of vlakbij natuurgebieden zit’.

LIVINWOOD is te vinden op de Recreatie Vakbeurs op standnummer 633 (in de accommodaties-hal 6), bij de ingang van het horecaplein. Zie ook livinwood.nl

Meer noviteiten op: Noviteitenplein Recreatie Vakbeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *