Walibi Belgium en een consortium van bouwers zijn trots op hun THEA Award voor de Popcorn Rvenge; de best gerealiseerde attractie met een beperkt budget. Dat werd op 19 november bekend gemaakt op de IAAPA Expo in Orlando.

Walibi Belgium en een consortium van bouwers zijn trots op hun THEA Award voor de Popcorn Rvenge; de best gerealiseerde attractie met een beperkt budget. Dat werd op 19 november bekend gemaakt op de IAAPA Expo in Orlando.

Zie ook: Een onvoorspelbare attractie in Walibi België

Popcorn Revenge, een interactieve darkride, opende in de lente van 2019 en is een belangrijk onderdeel van Walibi’s grote vernieuwingsplan dat het park tegen 2023 voor 75% zal transformeren. In dit theatercomplex nemen bezoekers plaats in wagentjes die hen vervolgens, op toevalsbasis, door de verschillende bioscoopzalen rondleiden. Hier worden iconische filmscènes door dolle, rebellerende popcorns verstoord. Met behulp van een “topping gun” knallen bezoekers de popcorns van het scherm, zodat de rust in de bioscoopzaal kan terugkeren. De afgelegde route ligt niet op voorhand vast, waardoor de belevenis van de bezoeker steeds verschillend is. Hierin schuilt precies de innovatie die de Belgische fabrikant ‘Alterface’ voor Walibi ontwierp. De attractie is een technologisch pareltje met heel wat oog voor detail, zowel op digitaal vlak als in haar fysieke decoratie-elementen.

De attractie is gerealiseerd op een beperkt oppervlakte van 800 m2 en is daarmee zeer efficiënt in het ruimtegebruikt. De vernieuwende elementen, zoals de onvoorspelbare route die de voertuigen afleggen, brengen een nieuw element naar de attractie industrie. Naast Alterface werkten er diverse partijen samen om dit project te realiseren w.o. ETF rides (het vervoersysteem) Jora Vision (thematisering), Painting with Light (verlichting) en Barco (projectoren).

"Gloednieuwe creaties zijn lastig uit te voeren, maar Popcorn Revenge's heerlijke mix van eigenzinnige personages, bewegwijzering doorspekt met woordspelingen en eenvoudige maar effectieve gameplay is zeer geslaagd. Popcorn Revenge verlegt grenzen in het behouden van een evenwicht tussen uitzonderlijke creativiteit en succesvolle investeringen."

uit het juryrapport van de THEA Awards commissie

De bekendmaking van de awards vond plaats op de internationale pretparkbeurs IAAPA Attractions EXPO in Orlando, Florida. De officiële awardceremonie gaat door op 18 April 2020 in Disneyland in Anaheim, Californië.

Meer informatie: www.walibi.be