Alexander van der Doorn, Talent Trainer bij de Kennemer Duincampings, is verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter van SBB Hannie Vlug gisteren in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.

Alexander van der Doorn, Talent Trainer bij de Kennemer Duincampings, is verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter van SBB Hannie Vlug gisteren in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.

Nadat Alexander al was verkozen tot Beste Praktijkopleider in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid is hij nu uit 8 sectorwinnaars uitgeroepen tot de allerbeste! De jury stelde vast dat hij uitblinkt in de wijze waarop hij verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid en een voortrekkersrol vervult bij de Kennemer Duincampings. Zelfs onder stressvolle omstandigheden weet hij de studenten verder te brengen en verliest hierbij het persoonlijk contact niet uit het oog. Een zelfbewuste praktijkopleider die zich geen werken zonder leren voor kan stellen.

Alexander leidt sinds 2015 met veel aandacht en zorg mbo-studenten op bij de Kennemer Duincampings: “Het winnen van deze prijs is een enorme erkenning en waardering voor wat ik zo graag doe: Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren die aan het begin staan van hun carrière. Ze zetten de eerste stap in het bedrijfsleven en vaak zelfs de eerste stap buiten de deur van hun ouderlijk huis. Er voor ze zijn en ze helpen en steunen op hun weg naar (vak)volwassen worden vind ik het mooiste dat er is.”

De Kennemer Duincampings is een organisatie waar 3 prachtige duincampings zich onder profileren. Als erkend leerbedrijf hebben al veel mbo-studenten hun stageperiode hier met veel succes doorlopen. Stagiaires worden bij de Kennemer Duincampings ‘Trotse Talenten’ genoemd. Dankzij intensieve begeleiding en interne opleidingen wordt elk Trots Talent gestimuleerd in zijn/haar ontwikkeling, om op die manier zoveel mogelijk groei door te maken tijdens hun stage. Het is dan ook niet voor niks dat de Kennemer Duincampings al drie keer is uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van het jaar’ in 2015, 2016 en 2017. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, wat onlangs ook nog de prijs opleverde van ‘Kroon op het werk 2019’. Excellence Directeur Willemieke de Waal van de Kennemer Duincampings is enorm trots op Alexander: “Zijn passie voor mensen en de tijd en aandacht die hij inzet om jonge mensen tot bloei te brengen is prachtig om te zien. Het begint bij oprechte aandacht en interesse voor de mens in de medewerker en het leidt tot werkplezier en daarmee tot resultaat.”

Meer informatie: www.campingbakkum.nl