Vakantiewoningen in Nederland; als warme broodjes…

De sfeer op de afgelopen editie van de Second Home beurs in Utrecht was uitstekend. Veel aanbieders van Nederlands vakantievastgoed doen goede zaken. De NVM liet in een presentatie weten dat het aantal beschikbare vakantiewoningen in Nederland in 2018 met 7% is gedaald. De krapte op de markt neemt daarmee toe.

Zie ook: NVM – bijna 5% meer vakantiewoningen verkocht in 2018

Dormio Leukermeer

De standhouders met Nederlands aanbod spreken van een uitstekende markt. De NVM zag in 2018 een trend naar meer luxe en ruimere woningen. Die trend herkennen we ook op de beurs. Er is veel aanbod van luxe en comfortabele villa’s in het hogere segment. Op de stands van EuroParcs en Topparken zien we showmodellen van zeer ruime vakantiewoningen. Vooral de hoogte van de ruimte is opvallend. EuroParcs kiest steeds meer voor een natuurlijke en duurzame bouw. Topparken onderscheidt zich door aandacht voor de oudere bezoeker – met o.a. Comfort Services op parken.

Nieuw aanbod

Nieuw aanbod dat wij tegenkomen is grotendeels al eerder aangekondigd. Op de stand van Succes Parken zien we dat op Het Grote Zand de bouw is gestart van 16 exclusieve villa’s. EuroParcs heeft net vakantiepark Droomgaard (link Pretwerk.nl) in Kaatsheuvel overgenomen van de Oostappen Groep. Resort De Kraaijenbergse Plassen (link euroParcs) is ook nieuw in de verkoop bij EuroParcs. Dit park werd in augustus j.l. overgenomen.(link Ppretwerk.nl) Zoals een NVM makelaar al aangaf zien we in Limburg een ontwikkeling dat steeds meer campings worden omgevormd naar bungalowparken. OP de beurs staat bijvoorbeeld Parc De https://www.wittevennen.nl/bungalows/Witte Vennen, die een nieuwe fase van bouwprojecten aankondigt. Nog meer aanbod in Limburg vinden we bij Dormio; Marina Park Leukermeer. Ook dit park sluit aan bij de trend van luxe ruimte en comfort. Bij de Vakantiemakelaar zijn er dit keer geen nieuwe projecten; “Maar die komen er wel weer snel aan. En dat is maar goed ook, want er is veel vraag.”

Met dank aan: Second Home beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *