Op de IAAPA Expo Europe vonden we een product dat inspeelt op twee trends in de attractiewereld; 1. Het bieden van een totaalconcept en 2. Schaalbaarheid. Sneeuwpark Miko's World is al beschikbaar vanaf een oppervlakte van 282m2.

Op de IAAPA Expo Europe vonden we een product dat inspeelt op twee trends in de attractiewereld; 1. Het bieden van een totaalconcept en 2. Schaalbaarheid. Sneeuwpark Miko's World is al beschikbaar vanaf een oppervlakte van 282m2.

Steeds vaker vinden attracties een locatie buiten een attractiepark. Dat kan bijvoorbeeld in de winkelomgeving zijn of als onderdeel van een (indoor) Family Entertainment Center.

Miko's World is een doorontwikkeling van een bestaand product van Unlimited Snow. Het bedrijf bood voorheen vooral all-in concepten voor hele grote indoor sneeuwparken met een uitgebreid assortiment aan sneeuwattracties. Dit soort attracties zijn bijzonder populair in regio's waar men van nature geen sneeuw kent; zoals in het Midden-Oosten. Bijzonder aan het sneeuwpark (dus géén skihal) is dat het kan worden geëxploiteerd bij een temperatuur van 20 graden Celsius.

In Miko's World staat het verhaal van een marmot (eigen IP) centraal. Die beleeft van allerlei avonturen. Waar voorheen de focus lag op attracties, kijken de conceptdenkers vooral naar een verhaal dat zij willen aanbieden aan de consument. De attracties spelen een rol binnen de verhaallijn.

Er zijn vier formaten voor een Miko's World:

  • Miko's Mall (282 m2), met een capaciteit van 57 personen;
  • Miko's World Small (600 m2), met een capaciteit van 125 personen;
  • Miko's world Medium (1200 m2) met een capaciteit van 200 personen.
  • Miko's World Lage (2400m2)

Binnen de concepten kunnen de afnemers nog een keuze maken uit de ingeplande attracties. Het is een modulair systeem. Dat bepaalt natuurlijk mede de prijs. Er is op dit moment een assortiment van zo'n 70 attracties waaruit gekozen kan worden. Het kleinste concept (282m2) heeft een indicatieprijs van € 680.000 - voor het totaalconcept. Als entreeprijs wordt een bedrag rond de € 10,- geadviseerd. Een greep uit de attractiemogelijkheden:

Op dit moment zijn er in Nederland nog geen sneeuwparken geopend. Wel zijn er skihallen die ook enkele sneeuwattracties bieden. Bart Dohmen, directeur van Unlimited Snow ziet zeker kansen voor de Nederlandse markt: "Dit is echt een nieuwe ervaring, die zich richt op (jongere) gezinnen. Wij zijn op zoek naar een goede locatie en ondernemer in Nederland om dit concept ook hier te realiseren. De kleinere concepten zijn makkelijk inpasbaar in bijvoorbeeld een winkelcentrum of een Family Entertainment omgeving. "

Meer informatie: www.unlimitedsnow.com

Meer nieuws en noviteiten van de beurs: #IAAPAparis19