De september-editie van Vakblad Recreatief totaal is weer verschenen. De centrale thema's zijn dit keer: attracties en landscaping. In het hoofdartikel vertelt landscaper Ivo Südmeijer hoe het landschap van Efteling vakantiepark Loonse Land is gecreëerd.

De september-editie van Vakblad Recreatief totaal is weer verschenen. De centrale thema's zijn dit keer: attracties en landscaping. In het hoofdartikel vertelt landscaper Ivo Südmeijer hoe het landschap van Efteling vakantiepark Loonse Land is gecreëerd.

Efteling Loonsche Land; dichter bij de natuur kun je niet komen (p.6)

Wie het vakantiepark Loonsche Land van de Efteling oploopt kan nauwelijks geloven dat dit enkele jaren geleden nog akkers waren. De doelstelling om het park naadloos over te laten lopen in het naastgelegen natuurgebied is uitstekend gelukt. We gingen op bezoek bij de landschapsarchitect van de Efteling, Ivo Südmeier, die dit project mede heeft ontworpen.

Natuurvriendelijk verlichten van je recreatiebedrijf (p.10)

De consument wordt steeds kritischer op de duurzaamheid van de bedrijven die bezocht worden. Het zorgt er voor dat ook ondernemers steeds meer aandacht besteden aan een groene en natuurinclusieve bedrijfsvoering. De kennis om de juiste maatregelen te nemen is echter niet altijd op het bedrijf aanwezig. We vroegen Ernst-Jan Damen van Duurzaamhout.nl, die deze kennis wel in huis heeft, om enkele adviezen te delen voor natuurvriendelijke maatregelen.

Wildlands Emmen heeft een unieke attractie (p.12)

Nederland heeft een van ’s werelds grootste bouwers van achtbanen in huis; Vekoma Rides Manufacturing – sinds maart 2018 onderdeel van Sansei Technologies. In 2018 openden zij de Family Boomerang Dueling Racer in Wildlands Emmen. Deze attractie is de doorontwikkeling van een rollercoaster die al langere tijd in het assortiment is opgenomen.

De meerwaarde van attracties met een boodschap (p.15)

Attracties zijn niet meer alleen te vinden in attractieparken. Ook instituten die een boodschap willen overbrengen ontdekken dat zij dat door middel van een attractie veel effectiever kunnen realiseren. Andersom liggen er voor de recreatiesector kansen om een attractie te voorzien van een zinvolle invulling. Daarmee creëren ze een ervaring waar men nog lang aan terugdenkt. Bij attractie-ontwikkelaar Lagotronics Projects heeft men inmiddels volop ervaring met het inzetten van attracties die in dienst staan van een boodschap.

En verder in deze editie:

  • Blog Bas Hoogland: Natuurlijk Groen
  • Sportvistoerisme; meer dan een nichemarkt
  • Professionalisering in Family Entertainment Centers
  • Innovatieve indoor spelvormen bij Koezio
  • Een uitgebreide voorbeschouwing op de Vakbeurs Openbare Ruimte

Recreatief Totaal wordt gratis verzonden aan recreatiebedrijven en is ook online te bekijken op: www.recreatieftotaal.nl