Qurios Holiday Retreats opende op 9 augustus een gloednieuw ECO-resort aan het Grevelingenmeer. Een kleinschalig resort op de zandplaat Kabbelaarsbank, met 30 ecologische Tiny Houses.

Qurios Holiday Retreats opende op 9 augustus een gloednieuw ECO-resort aan het Grevelingenmeer. Een kleinschalig resort op de zandplaat Kabbelaarsbank, met 30 ecologische Tiny Houses.

Hoewel de benaming Tiny House meer tot de verbeelding spreekt bij het bredere publiek, noemt Qurios de huisjes liever Eco-Cottages. Het zijn namelijk op-en-top duurzaam gebouwde vakantie-accommodaties die volledig zelfvoorzienend zijn.

Alle cottages zijn direct aan het Grevelingenmeer geplaatst. Zelf zijn ze tiny, maar eromheen is veel ruimte. Vanaf elke plek heb je vrij uitzicht over het meer.

Autarkisch

Elke cottage is autarkisch ontworpen, oftewel: volledig zelfvoorzienend. Zonnepanelen wekken elektriciteit op. Alle cottages staan met elkaar in verbinding en kunnen daarom energie aan elkaar doorleveren. Energie die niet direct nodig is wordt opgeslagen in een accuhuis van Timeshift Storage, met accu’s die gemaakt zijn van refurbished Tesla-accu’s.

Zonnecollectoren op het dak zorgen voor warm water voor het sanitair en de verwarming. Voor echt koude winterdagen is er een warmtepomp die de zonnewarmte aanvult.

Bio-based

De cottages zijn biobased gebouwd: 95% van de bouwmaterialen is gemaakt van plantaardige, hernieuwbare bronnen. Zo heeft Staatsbosbeheer Larikshout uit de omgeving beschikbaar gesteld voor de bouw. De cottages zijn bijvoorbeeld ook geïsoleerd met Hollandse hennep, dat geweldig isoleert en bovendien zoveel CO2 heeft opgenomen dat het niet CO2-neutraal, maar CO2-negatief is.

Circulair

De cottages zijn circulair gebouwd: alle materialen die bij de bouw zijn gebruikt moeten van hoge kwaliteit zijn en hoogwaardig hergebruik garanderen of milieuneutraal zijn. Daarom wordt er ook geen lijm, kit of PUR-schuim gebruikt bij de bouw.

De cottages zijn zo ontworpen dat ze bewustwording over duurzaamheid aanwakkeren. Zo is er een recycledouche geïnstalleerd van Xen-Z waarmee je 90% water bespaart tijdens het douchen.

Van alle materialen in de cottages is bekend waar ze vandaan komen en wat de ecologische voetafdruk is.

Meer informatie: www.qurios.nl/qurios-eco-grevelingenstrand/