Op 23 juli heropende eigenaarsfamilie Mack het Scandinavische themagebied van het Duitse Europa-Park. Na een herbouwperiode van 13 maanden kunnen bezoekers weer op pad in het Hoge Noorden.

Op 23 juli heropende eigenaarsfamilie Mack het Scandinavische themagebied van het Duitse Europa-Park. Na een herbouwperiode van 13 maanden kunnen bezoekers weer op pad in het Hoge Noorden.

Sinds 1992 maakt het Scandinavische themagebied deel uit van Duitslands grootste attractiepark. Het gebied ligt naast een origineel staafkerkje uit Noorwegen en wordt omzoomd door het kanaal van waterattractie 'Fjord Rafting'. Het dorpje van 3.200 m2 dat vorig jaar door brand verwoest werd straalt weer in volle glans. Diverse bonte gevels geven bezoekers meteen het gevoel beland te zijn in een Scandinavisch havenstadje. Het meest gefotografeerde object van het attractiepark, een grote witte haai, hangt weer klaar om met bezoekers op de foto te gaan.

Het vernieuwde themagebeid zorgt gegarandeerd voor een 'hygge'-gevoel. Hygge is een woord uit de Deens taal en wordt uitgesproken als ‘húú-guh’. Het is niet direct te vertalen, maar is het best te omschrijven als 'gezelligheid" en "genieten van het goede van het leven samen met prettige mensen". Hygge is daarom de perfecte uitdrukking die past bij deze nieuwigheden en het vernieuwde aanbod aan eten en drinken. Voor typische gerechten uit het Noorden van Europa kan men op maar liefst drie locaties terecht. Het in landhuisstijl gebouwde 'Fjord Restaurant', het terras boven de wildwaterbaan 'Fjord Rafting' en het 'Fiskehuset'. Voor souvenirs zijn er twee shops: 'Sportsbuttik' en Snorri's Varehus'.

Compleet nieuw is ook de tunnel van rapid river 'Fjord Rafting'. Hierin hebben bijzondere wezens hun intrek genomen. Schommelschip Vindjammer' is de andere attractie in het themagebied. Binnenkort valt er echter nog meer te ontdekken. In de herfst opent namelijk  'Snorri Touren' zijn deuren. In deze darkride neemt de olijke octopus Snorri je mee op een multimediale rondreis over het eiland Rulantica. Rulantica is de naam van het waterpark dat Europa-Park eind november in gebruik neemt.

https://www.youtube.com/watch?v=IDcKBWRZCyg

Meer informatie: www.europapark.de/nl