De zomervakantie is bij uitstek een tijd waarop gezinnen met kinderen er op uit trekken. Veel (bijna alle) Nederlandse attractieparken kiezen er voor om in de zomervakantie wat extra's te bieden. Veelal is dat in de vorm van bijzondere shows en optredens. Ook een bijzonder avondprogramma is een terugkerend thema. 

De zomervakantie is bij uitstek een tijd waarop gezinnen met kinderen er op uit trekken. Veel (bijna alle) Nederlandse attractieparken kiezen er voor om in de zomervakantie wat extra's te bieden. Veelal is dat in de vorm van bijzondere shows en optredens. Ook een bijzonder avondprogramma is een terugkerend thema. 

Voor de extra avondopenstelling en shows wordt meestal geen extra bijdrage gevraagd. Een greep uit de shows die we voorbij zien komen...

Achttien zinderende zomeravonden in de Efteling

Tijdens het Negen Pleinen Festijn in De Efteling, op alle vrijdagen én zaterdagen in juli en augustus, is het park open tot 23.00 uur. Op achttien zomeravonden zindert het op negen pleinen van spectaculair entertainment. Gasten beleven wonderlijke optredens, van magische voorleesmomenten door vertelkabouters op het Herautenplein tot spraakmakend internationaal straattheater op het Anton Pieck Plein. Ze proeven zomerse lekkernijen terwijl ze meezingen met Jürgen Freilich op het Steenbokplein of zich laten onderdompelen in Zuid-Amerikaanse sferen op het Piraña Plein. Het entertainmentprogramma is op de vrijdag- en zaterdagavond identiek.

Toverland; magische Midzomeravonden en Duikshow

Attractiepark Toverland staat op vijf woensdagavonden en vijf zaterdagavonden in de zomervakantie in het teken van de Midzomeravonden. Tijdens dit zomerse evenement zijn er vanaf 17.00 uur extra shows, live entertainment en speciale karakters te zien in alle zes themagebieden. Toverland is tijdens de Midzomeravonden geopend tot maar liefst 23.00 uur. De tien avonden worden op spectaculaire wijze afgesloten met een magische vuurwerkshow.

In Toverland vindt tot en met zondag 25 augustus elke dag de spetterende duikshow ‘The Battle of Port Laguna’ plaats. Deze avontuurlijke show speelt zich af op een aangespoeld schip, waarbij een strijd tussen goed en kwaad leidt tot een dodemansduik van maar liefst 25 meter. The Battle of Port Laguna is drie keer per dag te zien. Tijdens de Midzomeravonden wordt in de avonduren een vierde show opgevoerd.

Duinrell magieshow

Van 20 juli tot en met 1 september is drie keer per dag de magieshow van Scott & Muriel te zien is in het Zomertheater van Duinrell. Scott & Muriel stappen in hun eigen ludieke spaceship en gaan vanaf Cape Duinrell op avontuur. Met het thema spaceship speelt men in op de eerste ruimtereis van Niel Armstrong, dit jaar 50 jaar geleden.

Allerlaatste Samson & Gert Zomershow in Plopsaland De Panne

Na meer dan dertig jaar stopt Gert Verhulst met zijn rol als ‘Gertje’, de man met het rode hemd en trouwe vriend van de populairste viervoeter van het land ‘Samson’. Dit werd begin april tijdens een persconferentie van Studio 100 bekendgemaakt. Eind dit jaar volgt er dan ook een grote afscheidstournee, maar Samson & Gert maken deze zomer ook nog graag tijd vrij voor de Plopsa-fans. Op weekdagen, van 22 juli tot en met 23 augustus, vindt er in het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne voor de allerlaatste keer de Samson & Gert Zomershow plaats.

Summernights in Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg stelt deze zomer het park op speciale avonden extra lang open met leuke acts en feeërieke aankleding. Zo kan het themapark beleefd worden tot 22.00 ’s avonds tijdens de Summer Nights 2019 tussen 27 juli en 16 augustus op vrijdagen en zaterdagen.

De Summer Nights in Sprookjesbos Valkenburg beginnen om 16:30 met speciale optredens van o.a. Snotje en Wratje voor de kleinsten. Daarna komt de avond steeds meer op gang, met bijvoorbeeld een tafelgoochelaar, een ludieke waarzegster, Arcus Acts, diverse acteurs in Oosters sferen, variété en lekker gerechten van de speciale buiten grill. DJ-School uit Ransdaal verzorgt sfeervolle achtergrondmuziek om extra van de avond te genieten. Uiteraard blijft het volume op een bescheiden niveau. Ook geven zij DJ-workshops voor de kinderen.

Hellendoorn; Stuntshow en ovondopenstelling

Vanaf 6 juli is de spannende stuntshow ‘De Drakenridders' te zien in Avonturenpark Hellendoorn, waarbij een team topatleten gevaarlijk ogende sprongen van duizelingwekkende hoogtes maakt. Op vier woensdagen in de zomervakantie het park langer geopend en wordt de dag afgesloten met een prachtige vuurwerkshow!

Julianatoren; shows en zomeravonden

Vanaf maandag 8 juli tot en met 1 september vinden in Kinderpretpark Julianatoren de Jul & Julia Zomerweken plaats. Tijdens de Jul & Julia Zomerweken neemt het muizen tweetal de bezoekers mee op wereldreis in de grote parkshow ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’. Tevens gaan bezoekers van het Apeldoornse pretpark genieten van Jul’s Wild West Show, de Limbodansshow van Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow.

Tijdens de Zomeravonden op zaterdag 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus is het extra lang genieten van de zomerse sferen in het pretpark. Kinderpretpark Julianatoren is dan tot 20:00 uur geopend. Met elke avond een ander thema. Zo zijn er de thema’s: piraten, sprookjes, wilde westen, safari en komt op de laatste avond Woezel & Pip op bezoek.

Walibi Holland organiseert LEKKERGAAN!

Walibi Holland organiseert deze zomer een vernieuwde en unieke editie van LEKKERGAAN! Elke woensdag van 24 juli t/m 28 augustus kun je van 10.00 tot 23.00 uur genieten van nietnormale rides, een lekkere dj line-up en foodtrucks. Enkele van de bijzondere activiteiten:

  • Geblinddoekt in de achtbaan Goliath
  • Tekenen in de achtbaan: create je eigen coaster art in Lost Gravity
  • Clubben met Bumper Beat. (botsauto’s)
  • Trek je Space Gloves aan. 3… 2… 1… GO! Space Shot schiet als een raket omhoog en valt daarna weer keihard naar beneden. Bovenin ben je net zo gewichtloos als in de ruimte. Wat gebeurt er dan met een beker water?
  • Een blind date in Tour des Speeddates.
  • Waterfun in Exotic. Het kan best warm worden tijdens LEKKERGAAN. Gelukkig staat het SPLASH Team voor je klaar! Het team verrast je onverwachts met een watergevecht,

Later nog toegevoegd:

Zoomeravonden in Diergaarde Blijdorp (Rotterdam)

Wildlands Summernights

Artis Zoomeravonden

6 Laatavondopeningen in Bellewaerde (be)

Tot en met 31 augustus kunnen bezoekers gedurende 6 zaterdagen op rij extra lang genieten van de attracties, dieren en natuur in Bellewaerde. Tijdens de Summer Nocturnes blijft het park open tot 22 uur en worden bezoekers getrakteerd op een spectaculaire vuurshow als afsluiter van de dag. Wie nood heeft aan afkoeling, kan dan ook het gloednieuwe Bellewaerde Aquapark ontdekken tot 22 uur.