Hof van Saksen profileert zich al jaren als het topsegment in de bungalowsector. Aan dat imago is inmiddels een pijler toegevoegd; het waterpark, dat steeds spectaculairder wordt. Afgelopen weekend werd 'Saltato', de langste indoor waterglijbaan ter wereld geopend, met onderweg vier trechters.

Hof van Saksen profileert zich al jaren als het topsegment in de bungalowsector. Aan dat imago is inmiddels een pijler toegevoegd; het waterpark, dat steeds spectaculairder wordt. Afgelopen weekend werd 'Saltato', de langste indoor waterglijbaan ter wereld geopend, met onderweg vier trechters.

Vaak beperken investeerders in recreatief vastgoed zich tot de strategische beslissingen als het gaat om investeringen in voorzieningen op een park. Gerro Vonk van Driestar Investments behoort niet tot die categorie. Hij reist de hele wereld af om waterglijbanen uit te testen en wordt door Landal als Waterglijbaanspecialist naar voren geroepen op de persconferentie. Samen met glijbaanbouwer Van Egdom heeft hij de nieuwe waterglijbaan 'Saltato' ontworpen. Het is een mooie aanvulling op de drie bestaande waterglijbanen, die allemaal een eigen ervaring bieden. Saltato is een relatief lange rit (1 minuut 15) met diverse lichteffecten (o.a. laserstralen) en vier cones. De waterglijbaan wordt afgelegd in een 2-persoons band. Dat sluit ook goed aan bij de boodschap dat de attracties vooral 'samen' in familieverband worden beleefd.

In de glijbaantoren is er nu nog één uitgang over, bestemd voor opnieuw een unieke attractie.

Brede mediabelangsteling

Tijdens de officiële persopening wordt duidelijk dat de nieuwe waterglijbaan de belangstelling trekt van diverse media. Zowel vakantiebloggers, pretparkwebsites, locale media als waterglijbaan-websites zijn van de partij - uit zowel Nederland als het buitenland.

"De nieuwe Saltato glijbaan is een geweldige toevoeging aan het Hof van Saksen zwembad. De vier trechters en de lichteffecten maken de rit zeer spectaculair en het is leuk om dit met zijn tweeën te ervaren doordat je in een 2-persoonsband zit. Op die manier kunnen ouders perfect met hun kinderen van de glijbaan. Bovendien is de Saltato ideaal voor kinderen die de Bombo-glijbaan (met de grootste trechter ter wereld) nog wat te spannend vinden. Resort Hof van Saksen weet wederom te overtuigen met een waanzinnige nieuwe uitbreiding van haar zwembad. Inmiddels mag dit zwembad zich gerust het leukste zwembad van Noord-Nederland noemen. Zie ook ons filmpje van het Hof van Saksen zwembad." aldus Laurens van Parkvakanties.

Vernieuwingen en innovaties

https://www.youtube.com/watch?v=A7rGi1t64Js

Roland Rozenbroek, de directeur van Hof van Saksen blijft ambitieus: “In de afgelopen jaren hebben we bij Hof van Saksen zo’n 40 miljoen euro geïnvesteerd in vele vernieuwingen en innovaties van onze boerderijen, faciliteiten en in ons activiteitenaanbod om het meest bijzondere resort te blijven. Door te blijven investeren en innoveren behouden we onze toppositie in de branche.

Naast de extra glijbaan is er nog meer nieuws. Vorige maand is de Family Adventure Golfbaan in gebruik genomen: een 18-holes baan voor het hele gezin.

Gloednieuw zijn de nieuwe 10-er Lodge, de handboogschietbaan en de Archeologie Academie, die een aanvulling is op de negen andere Kinder Academies.

Meer informatie: www.hofvansaksen.nl