Er worden steeds meer waterparken van betekenis geopend in de Benelux. Komende maandag, 1 juli, is Aquapark Bellewaerde (Be) aan de beurt met een indoor-waterpark van 3000 m2.

Er worden steeds meer waterparken van betekenis geopend in de Benelux. Komende maandag, 1 juli, is Aquapark Bellewaerde (Be) aan de beurt met een indoor-waterpark van 3000 m2.

Bellewaerde Park is onderdeel van Compagnie des Alpes, die voor deze nieuwe waterattractiezone een budget van 17 miljoen Euro uittrok.

Diverse attracties

Het nieuwe park onderscheidt zich met een keur aan attracties voor verschillende doelgroepen. De eyecatcher is de glijnbaantoren, geleverd door de Duitse glijbaanbouwer Wiegand Maeltzer.

Zie ook: De bijzondere waterglijbanen van Aquapark Bellewaerde

Daarnaast zijn er nog volop kleinere waterattracties en services:

 • Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op Junior Explorer, een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten;
 • Het Aqua Fort, is een speelzone met kantelende emmers.
 • De allerkleinsten beleven plezier op Bambino Beach, een peuterbad en speelzone op hun maat;
 • De Jungle Expedition is een lazy river die bezoekers meevoert langs de verschillende speelzones;
 • Een aquarium met exotische vissen;
 • Een klimmuur en tal van watereffecten;
 • Een wellnesszones met jaccuzzi’s en een sauna;
 • Voor de warme zomerdagen is er tevens een buitenterras met ligweide voorzien.

Foodservice

Wie zin heeft in een snelle snack of liever uitgebreid wil tafelen, kan ook terecht in Bellewaerde Aquapark. Zwemmers kunnen terecht in de Garden Café voor lekkere hamburgers met frietjes, of genieten van een verkoelend ijsje op het buitenterras naast de ligweide. Wie liever op het droge blijft, kan terecht in het restaurant Aqua Bistro. Bezoekers genieten van de klassiekers zoals vol-au-vent of steak, maar ook van een lekkere pasta of fris slaatje. Zoetekauwen hebben ruime keuze uit pannekoeken, wafels, ijscoupes of een uitgebreid dessertbuffet. Zowel Garden Café als Aqua Bistro bieden een prachtig uitzicht op het aquapark

Comfort boven alles

Bellewaerde Aquapark stelt het comfort en de veiligheid van de bezoeker steeds voorop. Zo zullen de banden van de glijbanen via een automatisch transportsysteem naar boven worden gebracht. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C, alsook een watertemperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zorgen tevens voor een betere akoestiek.

Prijsstelling

Met de opening van het nieuwe waterpark is ook de entreeprijs bekend. Deze bedraagt € 21,- voor volwassenen (ticket zonder vaste datum), € 19 voor kinderen (100 - 140 cm) en € 8,00 voor kleine kinderen (85 - 100 cm). Een vergelijking met andere waterparken is een beetje lastig omdat er door sommige parken wordt gewerkt met dynamic pricing, combinatie-arrangementen en kortingen voor doelgroepen. Als we de kaartjes zonder datum nemen, voor volwassenen, en online gekocht, dan krijgen we het onderstaande (indicatieve) vergelijkende overzicht van prijzen.

Bij alle parken is een abonnement relatief snel terugverdiend. Bij Aquapark Bellewaerde wordt een 'Adventure Pass' (jaarabonnement) aangeboden voor € 59,00.

Co-productie

Bedrijven die hebben meegebouwd aan het Aquapark zijn o.a:

 • Architectenbureau: LD Architecten
 • Hoofdaannemer: Monument Group
 • Glijbanen Aquaventure & Splash Clash: Wiegand
 • Speelzones: Polin

Meer informatie: https://aquapark.bellewaerde.be/nl