Zoals bij de meeste recreatiebedrijven wel bekend is, dienen speeltoestellen periodiek gecontroleerd te worden. Doe je dat zelf?; besteedt je het uit? Of is het handig om voor een tussenvorm te kiezen?

Zoals bij de meeste recreatiebedrijven wel bekend is, dienen speeltoestellen periodiek gecontroleerd te worden. Doe je dat zelf?; besteedt je het uit? Of is het handig om voor een tussenvorm te kiezen?

Voor, tijdens en na het seizoen zullen uw speeltoestellen regelmatig gecontroleerd moeten worden. Immers, door intensief gebruik, slijtage, weers- en andere omstandigheden zijn de toestellen aan veranderingen onderhevig. Door regelmatig te inspecteren houdt u deze veranderingen in beeld en zorgt u ervoor dat kinderen zich onbekommerd kunnen vermaken.

U kunt deze inspectie uitbesteden bij een extern bureau, maar dit kost uiteraard geld. Hierdoor zien we in de praktijk vaak dat toestellen op een park 1x per jaar, vaak voor het seizoen, gecontroleerd worden door een externe partij. Maar door de intensieve speeldruk gedurende het seizoen is het wellicht wenselijk om deze frequentie op te schroeven. Overigens zijn hier ook wettelijke richtlijnen voor en 1 inspectie per jaar volstaat wettelijk gezien niet.

U kunt er ook voor kiezen om de kennis naar binnen te halen en uw medewerkers op te leiden. Om nu meteen elke medewerker op te leiden tot 2-ster veiligheidsinspecteur is wellicht overdreven, maar enige basiskennis voor dit verantwoordelijke werk zou toch zeker aan te bevelen zijn. Door deze basiskennis kunnen uw eigen mensen de reguliere inspecties zelf uitvoeren. Hierdoor bespaart u uiteindelijk (externe) kosten en zullen de toestellen (op een verantwoorde manier) vaker gecontroleerd worden omdat de eigen mensen 'toch in de buurt zijn'.

Met dank aan:

Speelplan; een onafhankelijk inspectiebureau en opleidingsinstituut. "Wij inspecteren voor o.a. overheid, scholen en recreatieparken. Daarnaast delen wij graag onze kennis door het geven van cursussen in allerlei variaties en gradaties, van basiscursus tot een cursus voor professioneel 2-ster inspecteur. Daarnaast organiseren we vaak incompany cursussen welke voor uw organisatie op maat gemaakt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is een basiscursus i.c.m. een meeloop-inspectie, waarbij (een deel) van uw eigen toestellen worden geïnspecteerd met uitleg van de cursusleider. "

Meer informatie: https://www.speelplan.nl/cursussen/