Attractiepark slagharen heeft een klim- & klauterpark geopend, genaamd Black Hill Ranger Path. De leverancier is Walltopia. Deelnemers kunnen onder begeleiding van de Rangers van Slagharen diverse parcoursen afleggen.

Attractiepark slagharen heeft een klim- & klauterpark geopend, genaamd Black Hill Ranger Path. De leverancier is Walltopia. Deelnemers kunnen onder begeleiding van de Rangers van Slagharen diverse parcoursen afleggen.

Het parcours is zeer divers, waarbij men bij de ropecourse maar liefst 36 obstakels trotseert om aan de overkant te komen. De grootste eyecatcher is een 115 meter lange rollglider, waarmee men in ruim 30 seconden tijd naar beneden vliegt. De klimliefhebbers kunnen naar hartenlust klimmen op de 8 meter hoge klimwanden.

Jo-Ann Venema, director marketing en sales, licht deze grote investering ('> 1 miljoen'') nader toe: "Bij het zoeken naar een nieuwe attractie gingen we op zoek naar een activiteit die je 'samen' kunt ondernemen. Deze sportieve uitdaging is en bijzonderheid in de wereld van attractieparken. De eerste ervaringen zijn zeer positief. We hebben er meteen een activiteit bij die onze verblijfsgasten, ook na sluitingstijd van het attractiepark, kunnen ondernemen."

Voor diverse onderdelen van het klimpark wordt een extra bijdrage gevraagd. Deze varieert tussen de 2 en 4 Euro. (Rope Course: € 4,00 en Roll Glider: € 3,00. De boulders zijn gratis.) Venema: "Dit nieuwe parkonderdeel vraagt ook van het parkmanagement een hele omschakeling. Een groot team is inmiddels op training geweest om de gasten een veilige klimbeleving te kunnen bieden. We bekijken nu hoe de nieuwe attractie wordt ontvangen. De spectaculaire Roll Glider heeft een beperkte capaciteit (10 - 15 mensen per uur). Voor gasten van het vakantiepark is deze attractie gratis, en voor abonnementhouders bieden we één gratis deelname."

Meer informatie: https://rollglider.com

Nog meer investeringen

Slagharen heeft gedurende de winterperiode nog meer geïnvesteerd in het park....

Met de opening van een nieuwe voetgangerstunnel starten de parkgasten hun dagje uit op een veilige wijze gelijk vanaf de parkeerplaats. De inwoners van het dorp Slagharen en het overige verkeer over de Zwarte Dijk wordt met deze voetgangerstunnel extra veiligheid geboden.

In het park draait in El Teatro de nieuwe 4D-film Yogi Bear. Al vanaf de entree is er nieuwe parkmuziek te horen en openen er nieuwe shops en horeca outlets, waaronder een primeur in Nederland, de opening van het eerste Subway restaurant in de attractie- & vakantiepark sector.

Foto's: Hans van Leeuwen, Pleisureworld

Meer informatie: www.slagharen.com