De realisatie van de World Food Center Experience in Ede is officieel gestart. Deze educatieve voedselattractie neemt vanaf 2022 jaarlijks naar schatting 330.000 bezoekers mee op een persoonlijk voedselavontuur.

De realisatie van de World Food Center Experience in Ede is officieel gestart. Deze educatieve voedselattractie neemt vanaf 2022 jaarlijks naar schatting 330.000 bezoekers mee op een persoonlijk voedselavontuur.

Zo worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rond ons eten en van de consequenties die samenhangen met de keuze van het dagelijkse eten. Bij de ontwikkeling van de Experience zijn organisaties betrokken uit het bedrijfsleven, de overheid, de wetenschap en het onderwijs.

We leven in een tijd waarin we steeds verder af zijn komen te staan van de productie van ons eten. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen zoals overgewicht, honger en klimaatverandering. De World Food Center Experience brengt mensen in contact met de wijze waarop eten geproduceerd en geconsumeerd wordt, wereldwijd. De World Food Center Experience laat mensen ervaren wat de impact van voedsel is op hun lichaam, hoe de voedselketen werkt, wat de nationale en internationale voedseluitdagingen zijn en hoe ons land aan het oplossen hiervan kan bijdragen. Dit alles op een spannende, aantrekkelijke en boeiende manier, waardoor de World Food Center Experience niet alleen een leuk uitje voor het hele gezin wordt, maar mensen ook stimuleert te kiezen voor gezond en duurzaam eten.

Internationale profilering

Naast consumenten heeft de World Food Center Experience ook een zakelijke doelgroep. Het wordt dé centrale ontmoetingsplek voor internationale delegaties die Nederland bezoeken om de voortrekkersrol van ons land in agrifood te tonen, en nieuwe samenwerkingsverbanden en innovatie te stimuleren.

Centraal gelegen

De WFC Experience is onderdeel van het World Food Center dat zich ontwikkelt tot dé food-ontmoetingsplek van Nederland, pal naast het intercitystation Ede-Wageningen en dichtbij Wageningen University & Research. Het gebied Ede-Wageningen is het kennishart van de Foodvalley en een groeiende toplocatie voor innovatieve bedrijven en instellingen op het gebied van agrifood.

Financiering

De gemeente Ede stemde op 21 maart in met de financiering van 6 miljoen euro voor de educatieve voedselattractie World Food Center Experience. Eind februari stemde de Provinciale Staten van Gelderland in met een bijdrage van 17 miljoen euro. Voor de zomer valt het besluit over de regiodeal, waarin 5 miljoen van het Rijk voor het World Food Center is meegenomen. Met het beschikbaar stellen van dit geld zijn we weer dichterbij de opening van de Experience in 2022.

Meer informatie: www.worldfoodcenter.net