'Fietsen en wandelen'- het zijn de twee meest beoefende vormen van dagrecreatie in ons land. De doelgroep is bijzonder veelzijdig, dat blijkt wel uit een rondgang over de beurs, waar het 'fietsen' inmiddels wel heel duidelijk de boventoon voert.

'Fietsen en wandelen'- het zijn de twee meest beoefende vormen van dagrecreatie in ons land. De doelgroep is bijzonder veelzijdig, dat blijkt wel uit een rondgang over de beurs, waar het 'fietsen' inmiddels wel heel duidelijk de boventoon voert.

Bestemmingen in Nederland zijn volop te vinden op de beurs. Naast diverse regio's zijn er ook belangenverenigingen en organisaties die vakanties organiseren. Mede doordat de Fiets- en Wandelbeurs is gekoppeld aan de beurzen Bike Motion Benelux en de E-Bike Experience, voert 'het fietsen' deze dagen in de Jaarbeurs de boventoon.

Diversiteit in leefstijlen

Fietsen en wandelen zijn beiden activiteiten die een 'sportieve doelgroep' aantrekken. Uit het aanbod op de beurs en een snelle blik op het publiek (vrijdag) blijkt dat de bezoekers niet bepaald over één kam te scheren zijn. In de gangen van de Fiets- en Wandelbeurs zijn er op vrijdag vooral kwieke senioren te vinden die rustig aan langs de stands drentelen. Op Bike Motion Benelux zijn veel wielrenfietsen en sportieve mountainbikes te vinden. De wielrenners combineren hun sportieve interesse graag met een rustmoment in het wielrencafé (met een Belgisch pintje). Op het mountainbikeparcours ijn vooral veel jongere mensen te vinden, met inmiddels enkele oudere durfals die een E-Mountainbike willen testen.

Fietsen kent meer productverkoop

Een belangrijke reden dat 'het fietsen' dominant is op de beurzen is dat hieraan ook meer verkoopkansen zijn gekoppeld. De verkoop van fietsen vormt het grootste aandeel van standhouders op de drie beurzen. Een andere belangrijke doelgroep zijn de toeristische bestemmingen, waar zowel fietsen als wandelen aan bod komt. De fietsbranche (Fietssport) heeft een goede stand georganiseerd waarin de toertochten bij elkaar staan. Tot slot zijn er met name rondom fietsen nog vele producten te koop die het fietsen makkelijker maken (fietshouders op de auto, fietskleding, fietstassen, aanhangwagentjes, e.d.) Het is voor de consument handig om alle producten op één beurs te vinden. In winkels of op vakantieparken zie je dit soort kruisbestuivingen nog (te) weinig; Fietswinkels die locaties promoten of fietscampings waar je ook een fietsenwinkel hebt.

meer informatie: www.fietsenwandelbeurs.nl