De Vakantiebeurs in Utrecht (10 - 13 januari + vakdag op 9 januari) is nog altijd het netwerkmoment voor de Europese top van de verblijfsrecreatie. Vooral op campinggebied vinden er veel award-uitreikingen plaats. 

De Vakantiebeurs in Utrecht (10 - 13 januari + vakdag op 9 januari) is nog altijd het netwerkmoment voor de Europese top van de verblijfsrecreatie. Vooral op campinggebied vinden er veel award-uitreikingen plaats. 

ANWB campings van het jaar

Sinds jaren is de Vakantiebeurs hét moment waarop de ANWB haar camping-van-het-jaar awards uitreikt aan de beste Europese campings. Daar zijn traditioneel veel Nederlandse campings bij aanwezig. De uitreiking vind plaats op woensdagavond 9 januari op een besloten feestelijke bijeenkomst.

Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards

Voor het twaalfde jaar op rij organiseren Kids Vakantiegids en de Vakantiebeurs de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards. De competitie, waarin de meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland worden onderscheiden, is onderverdeeld in 15 categorieën: Actieve vakanties, Allround, Baby vakanties, Eenouder vakanties, Familiehotels, Glamping, Glamping XL, Groene vakanties, Kamperen, Kamperen XL, Kidsclub vakanties, Pretpark vakanties, Vakantieparken, Vakantieparken XL en Verre vakanties.  Een vakjury heeft per categorie 3 deelnemers genomineerd. Het publiek bepaalt wie er 13 januari op de Vakantiebeurs met de awards naar huis gaan.

Beste accommodaties volgens Zoover

Op 10 januari aanstaande reikt Zoover prijzen uit aan de best gewaardeerde accommodaties van 2018. De accommodaties met de hoogste reviewcijfers mogen een Zoover Award in ontvangst nemen bij de feestelijke uitreiking in het Experience Theater van de Vakantiebeurs. 

De top vijf best scorende accommodaties uit 2018 en winnaars uit de regio’s worden uitgenodigd voor de awardshow. Accommodaties die in aanmerking komen voor het winnen van een Zoover Award zijn in 2018 door reizigers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. 

Alle accommodaties die op Zoover staan maken kans op een Gouden of Zilveren Zoover Award. Per land worden de best beoordeelde hotels, aparthotels, appartementen, campings, bed & breakfasts, hostels, vakantiehuizen en vakantieparken beloond met een felbegeerde award. Alle reviews over heel 2018 tellen mee.   

Alan Rogers Camping Awards

Ook de Britse Alan Rogers campinggids kiest nog altijd voor de locatie Utrecht om haar Europese campingawards uit te reiken. Deze prijsuitreiking vind plaats op 10 januari vanaf 9.45.

Meer informatie: www.vakantiebeurs.nl