FNV Recreatie: Onderhandelingen cao recreatie vastgelopen

Dinsdag 4 december zaten werknemers- (FNV Publiek Belang, CNV Vakmensen en FNV Recreatie) en werkgeversorganisaties (RECRON) voor de vierde keer aan de onderhandelingstafel voor een nieuwe cao recreatie. Eind dit jaar loopt de huidige cao recreatie af.

CAO onderhandelingen lopen stroef

De werkgevers kwamen tijdens het vorige overleg met een loonbod en looptijd voor de nieuwe cao. Zij stellen een loonsverhoging voor van 2,25% per 1 oktober 2019 en een zelfde verhoging in 2020 bij een cao looptijd van twee jaar.
Medewerkers zijn duidelijk: vanaf januari meer loon!

De vakbonden legden het loonbod van de werkgevers voor aan alle recreatiemedewerkers en deze brachten massaal hun stem uit. De uitkomst is kraakhelder. Ruim 96% vindt het loonbod niet acceptabel.

Ondanks de vele reacties, zijn de werkgevers niet bereid met een beter bod te komen.

Medewerkers in de recreatie hebben de afgelopen jaren flink op koopkracht ingeleverd
Vanaf 1 januari wordt alles duurder. De kosten voor bijvoorbeeld de zorgverzekering en btw op producten en diensten vanaf 1 januari 2019 zullen stijgen. Vanwege personeelstekorten is de werkdruk afgelopen seizoenen ook enorm hoog geweest. Recreatiebedrijven hebben goede omzetten gedraaid, mede dankzij alle hardwerkende recreatiemedewerkers. Daar verdienen medewerkers in de recreatie de juiste waardering voor!
FNV Recreatie strijdt verder! Help mee!

Woensdag 12 december organiseert FNV Recreatie een speciale bijeenkomst in Utrecht van 11.30 tot 14.00 uur. Om alle recreatiemedewerkers bij te praten over de cao-onderhandelingen.

Bron en meer informatie: FNV Recreatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *