Spellen op de mobiele telefoon leggen steeds vaker een link met de werkelijke omgeving. Het mooiste voorbeeld daarvan is Pokemon Go. Recreatiebedrijven die een soortgelijk spel op hun terrein willen introduceren kunnen kiezen voor Soekky Stories. Spellen op de mobiele telefoon leggen steeds vaker een link met de werkelijke omgeving. Het mooiste voorbeeld daarvan is Pokemon Go. Recreatiebedrijven die een soortgelijk spel op hun terrein willen introduceren kunnen kiezen voor Soekky Stories.

De game-ontwikkelaar Lighfind had al langer een gps- gaming app op de markt. In 2017 vielen ze daarmee in de prijzen bij de ANWB KCK innovatie award.  De ontwikkelaars hebben niet stil gezeten en komen nu met drie nieuwe ontwikkelingen die geheel full service door lightfind geleverd worden:

  1. het periodiek wisselen van de avonturen,
  2. het maken van het verhaal
  3. en de belevingsvolle plattegrond die het avontuur tot leven brengt.

Als camping hoef je helemaal niets te doen, Lightfind regisseert het helemaal. Hierdoor verandert elke camping in een steeds wisselende  avontuur-omgeving en is er jaarrond animatie. De avonturen worden beleefd in een gps gaming app. In deze app staat elke week een nieuw avontuur klaar om gespeeld te worden. Het avontuur wordt helemaal op maat gemaakt en de plattegrond die bij het verhaal hoort, wordt helemaal in stijl van het verhaal geïllustreerd en kloppend gemaakt voor de locatie. Het buitenspeelconcept Soekky Stories heeft op dit moment 5 avonturen waaruit gekozen kan worden. Naast het aanbod van deze verhalen blijft Lightfind nieuwe verhalen ontwikkelen. In de loop van 2019 komen er gethematiseerde verhalen zoals het Paashaas Avontuur, vaderdag en moederdag verrassing, dierendag en nog vele andere avonturen. Elke week een nieuw avontuur De eerste week gaan kinderen op zoek naar het verhaal achter de blauwe draken en reizen ze de hele camping/drakenwereld over op zoek naar aanwijzingen. De week erna gaan ze de Burgemeester van Buiten helpen met het vinden van het bosfeest en maken ze natuurtaarten met zand, blaadjes en takjes. De week daarna is de kaart van de camping verandert in een koekenmannetje-kaart en beleven ze het koekenmannetje verhaal, die de hele camping over rent om maar niet opgegeten te worden. En tussendoor gaan ze samen met hun ouders en hun kleine zusje het paashaas verhaal beleven en helpen ze de paashaas met het zoeken van het Gouden ei. Meer informatie: www.lightfind.nl