Lichtontwerp, projecties, lasershows en andere technieken zorgen er voor dat nachtevenementen nog spectaculairder worden. Op 9 februari wordt er in Amsterdam een internationaal congres georganiseerd rondom 'Creating Nighttime Spectaculars'. De organisatie is in handen van attractieplatform BlooloopLIVE. Het congres maakt ook onderdeel uit van de vakbeurs Integrated Systems, waar de nieuwste beeld- en geluidstechnieken worden gepresenteerd. Lichtontwerp, projecties, lasershows en andere technieken zorgen er voor dat nachtevenementen nog spectaculairder worden. Op 9 februari wordt er in Amsterdam een internationaal congres georganiseerd rondom 'Creating Nighttime Spectaculars'. De organisatie is in handen van attractieplatform BlooloopLIVE. Het congres maakt ook onderdeel uit van de vakbeurs Integrated Systems, waar de nieuwste beeld- en geluidstechnieken worden gepresenteerd. [caption id="attachment_53288" align="alignright" width="300"] Nacht-event in Longleat Safari Park[/caption] Tijdens het congres komen diverse sprekers aan het woord die verantwoordelijk zijn voor (onderdelen van) spectaculaire nachtshows. Door het toepassen van een nachtelijk event kan een park extra bezoek genereren op een moment waarop voorheen geen bezoekers werden toegelaten. Enkele sprekers die hun kennis komen delen:
  •  Philippe Bergeron: Bergeron is o.a. acteur (Iron Man 2, The Sopranos), computer animation pioneer en projection mapping expert. Hij gaat in op een case van projectiebedrijf Paintscaping, die een berg tot leven wist te brengen.
  •  Bob Montgomery: Montgomery is de CEO van het Britse safaripark Longleat. Hij legt uit hoe je met een nachtspektakel een meerwaarde aan je attractiebedrijf kunt bieden.
  •  Rob Paul: is directielid van audiovisueel bedrijf  LCI Productions. Zij zijn o.a. betrokken geweest bij het nachtelijke event op Longleat
  •  Peter Cliff: Cliff is creatief directeur van Holovis. Hij behandelt een case van het Britse themapark Fantasy Island.
  •  Jean-Christophe Canizares: CEO of ECA2.
Tijdens het congres mogen ook de deelnemers aan de wedstrijd World Masters of Projection Mapping competition, een pitch geven aan het aanwezige publiek. Hun opdracht is om een bijzondere projectie te ontwerpen voor de buitenzijde van filmmuseum Eye. Meer informatie en inschrijven: blooloop.com/news/bloolooplive-ise-creating-nighttime-spectaculars-speakers/