Vanaf vandaag is pandaverblijf Pandasia in Ouwehands geopend voor het publiek. Het dierenpark in Rhenen verwacht veel belangstelling; zeker in de eerste weken. Om het bezoek enigszins te beteugelen en te spreiden heeft het park diverse maatregelen genomen. Vanaf vandaag is pandaverblijf Pandasia in Ouwehands geopend voor het publiek. Het dierenpark in Rhenen verwacht veel belangstelling; zeker in de eerste weken. Om het bezoek enigszins te beteugelen en te spreiden heeft het park diverse maatregelen genomen.

Enkele maatregelen die de drukte moeten reguleren:

  • De Reuzenpanda’s zijn alléén met online tickets te bezoeken. De reserveringsverplichting geldt ook voor de abonnementhouders.
  • Er is een maximum gesteld van 10.000 bezoekers aan het park. Tot nu toe lijkt het er op dat de drukte wel meevalt. In het reserveringssysteem van het park zijn op 30 mei alleen de tickets voor de eerste week uitverkocht (t/m 4 juni).
  • Met dynamic pricing wordt het aantrekkelijker gemaakt om het park op een relatief rustige dag te bezoeken. De prijzen kunnen variëren tussen de 25 Euro op de meest gewilde tijdstippen en 20 Eur in de daluren.
  • Voor de verwachte extra toeloop is er ook een nieuwe parkeerplaats gerealiseerd. Deze ligt niet direct naast het park. Bezoekers worden met pendelbusjes vervoerd.

zie ook: Analyse van de Panda Economie door Goof Lukken (NHTV) Meer informatie: www.ouwehand.nl