Kinderen met een beperking ondervinden soms drempels om ergens te spelen; zeker in een natuurlijke omgeving. Vaak worden daar aparte voorzieningen voor gecreëerd. De Speeltuinbende laat op 30 september zien hoe je terreinen kunt inrichten waar alle kinderen juist kunnen samen spelen. Deze themadag is special gericht op natuurlijke speelplekken. Kinderen met een beperking ondervinden soms drempels om ergens te spelen; zeker in een natuurlijke omgeving. Vaak worden daar aparte voorzieningen voor gecreëerd. De Speeltuinbende laat op 30 september zien hoe je terreinen kunt inrichten waar alle kinderen juist kunnen samen spelen. Deze themadag is special gericht op natuurlijke speelplekken.hofvaneckberge

Deze themadag wordt georganiseerd door de Speeltuinbende samen met Springzaad en de Ulebelt in Deventer. De dag is bedoeld voor iedereen die actief betrokken is bij natuurlijk spelen én inclusie. Het programma is gericht op elkaar inspireren en samen nieuwe mogelijkheden bedenken zodat ook kinderen met een handicap samen met andere kinderen in de natuur kunnen spelen. Leidraad voor de themadag zijn ‘De 50 natuurdingen die je gedaan moet hebben voor je 12de’. Wat is er voor nodig zodat ook kinderen met een handicap deze 50 dingen kunnen doen? Wat gebeurt er al in Nederland (of daarbuiten)? Hoe geef je vorm aan samen spelen? Sprekers zijn o.a.:

  • Ilse van der Put; bendeleider bij de Speeltuinbende. De Speeltuinbende test speelplekken op toegankelijkheid en samenspelen en is een community van kinderen met én zonder beperking en hun ouders/begeleiders.
  • Kees-Jan van der Klooster; Nederlandse topsporter in alpineskiën op een zitski en wakeboarden. I Hij startte in 2008 het bedrijf KJ-Projects om misverstanden over de mogelijkheden en onmogelijkheden van mensen met een beperking te veranderen.
  • Anneke Rodenburg; ecologisch werkend hovenier, aangesloten bij Wilde Weelde.

Meer informatie en aanmelden: www.springzaad.nl/themadag-samen-spelen Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren