De Arcelor Mittal Orbit toren in Londen krijgt een spectaculaire toevoeging; 's werelds langste glijbaan 'The Slide' is 178 meter lang en 76 meter hoog. De attractie wordt op 24 juni 2016 officieel geopend. Tijdens de 40 seconden durende afdaling kunnen snelheden worden bereikt van 25 km/uur.  De Arcelor Mittal Orbit toren in Londen krijgt een spectaculaire toevoeging; 's werelds langste glijbaan 'The Slide' is 178 meter lang en 76 meter hoog. De attractie wordt op 24 juni 2016 officieel geopend. Tijdens de 40 seconden durende afdaling kunnen snelheden worden bereikt van 25 km/uur. 

[gallery columns="2" link="file" size="medium" ids="42954,42955,42956,42957"] De Arcelor Mittal Orbit toren is gebouwd voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. Het was destijds een mooi uitzichtpunt over de spelen met bovenin een horecagelegenheid. De superglijbaan is ontwikkeld door de Belgische artiest Carsten Höller op uitnodiging van Anish Kapoor, de bouwer van de Arcelor Mittal Orbit. Höller ziet zijn werk als een kunstwerk (The Slide) dat een ander kunstwerk (De toren) omstrengeld. The Slide kent 12 wendingen, waaronder een zogenaamde 'kurkentrekker' en een laatste 50 meter versnelling (tot 25 km/uur). Delen van de baan zijn doorzichtig waardoor er onderweg ook met licht en donker wordt gespeeld. Aangezien de capaciteit enigszins beperkt is, worden er van tevoren tickets verkocht. Deze ticketsale is op 26 april van start gegaan. Er wordt een bedrag van 5 Pound extra gevraagd boven op de normale toegangsprijs voor de Arcelor Mittal Orbit.

  • Minimale lengte voor entree: 1,3 meter; maximaal gewicht: 149 kg.
  • De glijbaan mag alleen worden afgedaald op een matje; gopro camera's en andere electronica zijn verboden.
  • In de waarschuwing staat nog vermeld dat toegang tot The Slide niet is toegestaan voor mensen die last hebben van o.a. claustrofobie, hartproblemen of rug- en nekproblemen.
  • De attractie doet haar best om ook mensen met een beperking tegemoet te komen. Er worden o.a. enkele uren ingepland waarop er meer begeleidend personeel aanwezig is.
De bouw

The Slide is opgebouwd uit 30 componenten die elk een lengte hebben tussen de vijf en negen meter. De glijbaan maakt al basismateriaal gebruik van roestvrij stalen platen van 3mm dik; aangevuld met de 'ramen' van polycarbonaat. Bekijk hier onder het 'making of' filmpje... Meer informatie: www.arcelormittalorbit.com/whats-on/the-slide/