Primeur in Hengelo: Solarpark combineren met recreatief gebruik

In de zoektocht naar alternatieve schone energie komen steeds meer bedrijven uit bij zonnepanelen. Inmiddels zijn er al diverse solarparken gerealiseerd die, landschappelijk gezien, niet allemaal de schoonheidsprijs verdienen. In Hengelo wordt er nu gebouwd aan solarpark De Kwekerij, die rekening houdt met landschappelijke inpassing en recreatief medegebruik van de grond mogelijk maakt.

visualisatie van Solarpark De Kwekerij
visualisatie van Solarpark De Kwekerij

De basis voor dit unieke zonnepark is een ontwerp van Eigen Huis en Tuin-presentator Lodewijk Hoekstra en landschapsarchitect Nico Wissing in nauwe samenwerking met Ton Koenders van NL Solarpark de Kwekerij. Het unieke solarpark biedt naast zonnepanelen ook wandelmogelijkheden in een prachtige natuur. Verder zijn er mogelijkheden voor duurzame en innovatieve proeftuinen. Ook is er ruimte voor een schaapskudde en een vlindertuin. En in het park is ruimschoots mogelijkheid voor recreatie en ontspanning.

Veiligheid en vandalisme?
We vroegen de initiatiefnemers hoe zij aankijken tegen de veiligheid en kans op vandalisme op het park. Ton Koenders van IQ Solar reageert: “Veiligheids- en eventuele vandalisme aspecten hebben we uiteraard meegenomen. Technisch heeft de installatie een aantal voorzieningen die niet standaard zijn. Het park wordt pas opengesteld voor publiek na aanvullende testen. Dat zal in de loop van 2017 zijn. Als er vernielingen plaats vinden wordt het park weer afgesloten, maar daar gaan we op voorhand uiteraard niet van uit. De buurt rond dit park is uitgebreid geïnformeerd en betrokken in het voortraject en ze zijn ook erg trots op dit park. We hopen dat er op gepaste wijze gebruik wordt gemaakt van het park.”

Meer informatie: http://nlsolarparkdekwekerij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *