Januari-februari is laagseizoen voor toerisme op het Noordelijk Halfrond, maar op ’s werelds grootste huizenruil-website HomeExchange, is het juist een hele drukke tijd. In de eerste twee maanden van 2016 ging de activiteit op HomeExchange.com (in Nederland www.HuizenRuil.com) met 60 procent omhoog in vergelijking met december 2015. Januari-februari is laagseizoen voor toerisme op het Noordelijk Halfrond, maar op ’s werelds grootste huizenruil-website HomeExchange, is het juist een hele drukke tijd. In de eerste twee maanden van 2016 ging de activiteit op HomeExchange.com (in Nederland www.HuizenRuil.com) met 60 procent omhoog in vergelijking met december 2015.

De ervaren huizenruiler weet immers dat de eerste maanden van het jaar dé periode is om alvast een goede ruil te regelen voor de zomer, zeker als je al specifieke data en bestemmingen hebt gekozen. De zoekdata uit deze intense periode laat zien wat de populairste landen zijn voor deze zomer:

  1. VS (met veel vraag naar New York, Florida, Hawaï en Californië)
  2. Frankrijk
  3. Italië
  4. Spanje
  5. Verenigd Koninkrijk
  6. Canada
  7. Duitsland
  8. Nederland
  9. Portugal
  10. Ierland
ruilhuis homeaway nederland

Nederland blijft dus op een opvallend hoge achtste plek staan wereldwijd. Ook IJsland staat erg hoog, op een dertiende plaats. IJsland heeft per inwoner ook het hoogste aantal huizenruilers op HomeExchange.com. Ook andere landen stegen flink in populariteit. Sinds 1 januari was er bijvoorbeeld een stijging van 50 procent t.o.v. oktober/november 2015 in het zoeken naar bestemmingen in Griekenland (voor het eerst in de top twintig). Ierland steeg 21%; Spanje 10 %. Nieuwe en onverwachte bestemmingen Uit intern onderzoek van HomeExchange.com blijkt dat een flink deel van de ruilen (en de bestemmingen) onbedoeld en spontaan ontstaat. Deze onverwachte ruilen zijn mooie gelegenheden om plekken te ontdekken die voorheen helemaal niet op de radar van de reizigers stonden. ‘Deze zomer gaan we naar een huis aan een Noors fjord’, zeggen Anita en Randy uit South Beach, Californië enthousiast. ‘En daarna gaan we nog naar Praag en Slowakije. Zonder HomeExchange zou dit voor ons absoluut niet mogelijk zijn geweest.’ ‘Dat is een van de fundamentele verschillen tussen huizenruilen en andere reisopties’, zegt Jim Pickell, President van HomeExchange. ‘Iedereen wil wel naar New York, Parijs en de stranden van Californië. Maar het ingaan op ruilverzoeken van hele andere, onverwachte maar even mooie plekken, maakt de ruilervaring juist uniek.’ Meer informatie: www.HomeExchange.com www.HuizenRuil.com