De kindvriendelijke inrichting van het Julianaziekenhuis in Den Haag, ontworpen dor Tinker Imagineers, heeft een grote internationale design prijs gewonnen: de International Design Excelence Award. Normaal besteden we op Pretwerk.nl geen aandacht aan ziekenhuizen. Bij het zien van dit ontwerp konden we er niet om heen, om het concept als inspiratiebron te publiceren. De kindvriendelijke inrichting van het Julianaziekenhuis in Den Haag, ontworpen dor Tinker Imagineers, heeft een grote internationale design prijs gewonnen: de International Design Excelence Award. Normaal besteden we op Pretwerk.nl geen aandacht aan ziekenhuizen. Bij het zien van dit ontwerp konden we er niet om heen, om het concept als inspiratiebron te publiceren.

Voor het ontwerp van het kinderziekenhuis heeft Tinker gewerkt met een verhaal. Daarin spelen vijf vriendjes de hoofdrol: Knuf, Blij, Vouw, C-bot en Vizzle. Zij zorgen er voor dat de kinderen in het ziekenhuis virtuele maatje hebben en helpen ze door de lastige tijd in het ziekenhuis. Het ontwerp is niet allen in één speelzaal gerealiseerd, maar je komt het thema dor het hele ziekenhuis tegen. Zelfs in het Ronald McDonald verblijf waar de ouders van de kinderen kunnen logeren. [gallery link='file' ids="39834,39835,39836"] Op vier plekken is gebruik gemaakt van interactieve animaties, die reageren op de kinderen. Zo is in de gang naar de Operatiekamer een animatie die een stukje met de kinderen mee loopt.

Juliana Kinderziekenhuis from tinker imagineers on Vimeo.

Deze grote internationale designprijs was voor Tinker een grote verrassing. Ze wonnen namelijk de overall-prijs in een wedstrijd met internationaal vermaarde ontwerpen, w.o. ook het memorial monument voor 9/11. Meer informatie: www.internationaldesignexcellenceawards.com/finalist/experience-juliana-childrens-hospital/ Tinker Imagineers www.julianakinderziekenhuis.nl