De toeristische sector in Brussel heeft flink last van het verhoogde dreigingsniveau. Deze blijft nog tot maandag 30 november opgetrokken tot niveau 4. Voor het toerisme in de rest van Vlaanderen zijn de bijzondere maatregelen niet van kracht. De toeristische sector in Brussel heeft flink last van het verhoogde dreigingsniveau. Deze blijft nog tot maandag 30 november opgetrokken tot niveau 4. Voor het toerisme in de rest van Vlaanderen zijn de bijzondere maatregelen niet van kracht. flowercarpet-brusselConsequenties voor toerisme

Het hoge dreigingsniveau in Brussel heeft een aantal concrete gevolgen, ook op toeristisch vlak. Het bijwonen van grote evenementen wordt voorlopig afgeraden. Vanaf vandaag zijn 35 van de 69 Brusselse metrolijnen opnieuw operationeel. Geleidelijk wordt dat aantal uitgebreid. Nationaal en internationaal treinverkeer en vliegverkeer functioneren normaal. De meeste toeristische attracties in Brussel zijn terug open. Het personeel van Toerisme Vlaanderen is terug aan het werk in het hoofdkantoor aan de Grasmarkt, maar uit voorzorg blijft het informatiekantoor tot nader bericht dicht. De verhoging van het dreigingsniveau geldt enkel voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en niet voor de rest van Vlaanderen. Het behoud of de bijsturing van de veiligheidsmaatregelen en aanbevelingen in Brussel wordt aansluitend meegedeeld aan toeristen en de binnen- en buitenlandse reisindustrie. Toerisme Vlaanderen informeert De situatie zou ertoe kunnen leiden dat buitenlandse touroperators en individuele reizigers vragen of bezorgdheden hebben over de veiligheid van onze toeristische bestemming. Naar aanleiding van het verhogen van het dreigingsniveau roepen een aantal buitenlandse ambassades ook op tot verhoogde waakzaamheid voor reizen naar België. Toerisme Vlaanderen communiceert proactief naar de buitenlandse reisindustrie en ambassades. Terreuraanslagen helemaal uitsluiten is natuurlijk onmogelijk maar we zijn er absoluut van overtuigd dat onze veiligheidsdiensten al het mogelijke doen om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen. Toerisme Vlaanderen geeft ook tips aan toeristische bedrijven om de toeristen te informeren:

  • Besteed de nodige aandacht aan vragen en bezorgdheden van je bezoekers.
  • Straal rust en zekerheid uit. De regering heeft de nodige maatregelen genomen om het risico maximaal te controleren. Politie en andere veiligheidsdiensten worden maximaal ingezet en zijn alert. Terreuraanslagen helemaal uitsluiten is natuurlijk onmogelijk maar we zijn er absoluut van overtuigd dat onze veiligheidsdiensten al het mogelijke doen om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen. We dragen die boodschap dan ook ten volle uit.
  • Deel en verspreid enkel de officiële informatie van de Belgische overheid.

Bron en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be