Om van het Hollandse IJsselgebied in de gemeente IJsselstein een aantrekkelijk recreatiegebied te maken, biedt Staatsbosbeheer ondernemers de mogelijkheid om met een goed plan te komen. In dit gebied, op korte afstand van Utrecht, gaat veel gebeuren de komende tijd.

Om van het Hollandse IJsselgebied in de gemeente IJsselstein een aantrekkelijk recreatiegebied te maken, biedt Staatsbosbeheer ondernemers de mogelijkheid om met een goed plan te komen. In dit gebied, op korte afstand van Utrecht, gaat veel gebeuren de komende tijd. hollandse-ijsselgebied-ondernemersHet IJsselbos wordt ongeveer 2 keer zo groot, een nieuwe fietsverbinding is in de maak en er komt een nieuw wandelpad langs de Hollandse IJssel. Daarnaast is ruim 50 hectare gereserveerd voor toeristisch-recreatieve ondernemers die willen investeren in het gebied. Inschrijven is mogelijk tot 1 februari 2016. Kansen voor ondernemers Dit biedt ondernemers met goede ideeën een buitenkans:

  • het gaat om een gebied van ruim 80 voetbalvelden;
  • het bezoekerspotentieel is enorm, een half miljoen inwoners wonen in de nabije omgeving;
  • er is grote behoefte aan recreatievoorzieningen, het aanbod aan de westkant van Utrecht  is niet meegegroeid met de forse toename van het aantal inwoners;
  • de ligging van het gebied is gunstig;
  • overheden investeren in het gebied;
  • uitdaging, gezelligheid, luxe en cultuur zijn sleutelwoorden voor de gewenste invulling.

In de buurt zijn bestaande voorzieningen als een toeristisch overstappunt (TOP), een jachthaven, een caravanpark en een pannenkoekenhuis met midgetgolfbaan. Staatsbosbeheer werkt nauw samen met de gemeente IJsselstein, provincie Utrecht en het Recreatieschap Stichtse Groenlanden. Grontmij begeleidt het wervingsproces. Rondleiding 23 november of 30 november Ondernemers kunnen meedoen met een van de rondleidingen in het gebied op maandag 23 november of maandag 30 november. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Tim Verver: tim.verver@grontmij.nl. Nieuw Wulven Voor een ander, nog groter gebied (106 hectare) in de buurt worden eveneens ondernemers gezocht: Nieuw Wulven. Daar wordt op 30 november een rondleiding voor georganiseerd. Meer informatie is terug te vinden op www.staatsbosbeheer.nl. Op deze pagina is ook een informatiebrochure te downloaden.