
"Voor bekende merken is het een logische stap om toeristisch recreatieve bestemmingen te realiseren." zegt Mike Konzen van PGAV Destinations, "Het is een uitstekende manier om een sterke betrokkenheid van de gebruikers bij het merk te realiseren. Voor mensen die al fan zijn van het merk komen dit soort bestemmingen op het wensenlijstje van plekken die zij nog willen bezoeken."
Anheuser Bush wordt niet voor niets opgevoerd als casestudie in dit rapport. Zij hebben inmiddels al meer dan 200 locaties in de wereld gerealiseerd waar een experience rond de merkbeleving is gerealiseerd. Julia Mize van Anheuser Busch gaat in op de wijze waarop de attracties en het merk samenwerken: "We krijgen een beter inzicht in onze bezoekers [van wie we gegevens verzamelen op onze bestemmingen] Deze lessen vergelijken we met ons brede scala aan merken en blijven zoeken naar nieuwe ervaringen te perfectioneren. Zo ontwikkelen we de beste plaatsen om samen met je vrienden bier te beleven en een feestje te vieren."
Het rapport onderkent vier categorieën van bestemmingen rondom het merk:
- Het merk als attractiebestemming (Experiential Attractions)
- Retail met een merkervaring (Brand Experiential Retailers)
- Het merk als deelattractie (embedded experience)
- Tijdelijke tentoonstellingen (Temporary Exhibits)
In bovenstaande tabel wordt gekeken naar trends op het gebied van gast-motivatie om een merk-waaardige attractie te bezoeken. De onderzoekers vonden het opmerkelijk dat een merk-attractie voor veel mensen (64%) de belangrijkste reden was om een bepaalde regio te bezoeken.
Bekijk het hele artikel op: www.pgavdestinations.com
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd. Klik hier om in te loggen.