Jaarlijks wordt de verkiezing Website van het Jaar georganiseerd, met daarin ook de categorie 'Vrije Tijd'. Daarin zijn 12 websites geselecteerd die zich richten op recreatie in Nederland. Ook in de categorie 'Toerisme' vinden we een aanbieder met een groot Nederlands aanbod: Landal. Jaarlijks wordt de verkiezing Website van het Jaar georganiseerd, met daarin ook de categorie 'Vrije Tijd'. Daarin zijn 12 websites geselecteerd die zich richten op recreatie in Nederland. Ook in de categorie 'Toerisme' vinden we een aanbieder met een groot Nederlands aanbod: Landal. website van het jaar 2015

De voorselectie vond plaats op basis van criteria; waaronder bezoekersaantallen en een panelonderzoek. De definitieve winnaar wordt gekozen door een publieksstemming, waarbij bedrijven hun achterban aanmoedigen om hun stem aan hen te gunnen. De categorie Vrije Tijd wordt omschreven als: "Websites over vrijetijdsbesteding, dag uitstapjes en kunst & cultuur." Specifieke  'kunst en cultuur'-websites hebben de nominatieronde blijkbaar niet overleefd. De 12 genomineerden zijn:

 1. www.route.nl
 2. www.efteling.com
 3. www.eropuitinlimburg.com
 4. www.ticketswap.nl
 5. www.vrijetijd.nl
 6. www.dagjeweg.nl
 7. www.bodyworlds.nl
 8. www.burgerszoo.nl
 9. www.eropuit.nl
 10. www.wandelnet.nl
 11. www.thingstodo.nl
 12. www.pathe.nl

Stemmen is nog mogelijk t/m 6 november 2015 op de website: www.websitevanhetjaar.nl/category/leisure/ De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke Website van het Jaar Awardshow op 26 november aanstaande.