Drie kwart van de Nederlandse festivalgangers vinden - naast de line up - acceptabele prijzen voor drank het belangrijkste bij een festival. De top 3 wordt aangevuld met schone toiletten (57%) en de aanwezigheid van gratis kraanwater (55%). Dit blijkt uit marktonderzoek van Multiscope onder 3.825 Facebook gebruikers die aangegeven hebben één of meerdere Nederlandse festivals te liken. Drie kwart van de Nederlandse festivalgangers vinden - naast de line up - acceptabele prijzen voor drank het belangrijkste bij een festival. De top 3 wordt aangevuld met schone toiletten (57%) en de aanwezigheid van gratis kraanwater (55%). Dit blijkt uit marktonderzoek van Multiscope onder 3.825 Facebook gebruikers die aangegeven hebben één of meerdere Nederlandse festivals te liken.appelpop

Het zijn vooral praktische zaken waar de gemiddelde festivalganger veel waarde aan hecht. Er moeten volgens hen voldoende toiletten aanwezig zijn en het is belangrijk dat er meerdere podia zijn. Als festivals niet aan deze punten voldoen leidt dit direct tot ergernissen. Maar liefst één op de drie festivalgangers vindt hoge prijzen voor drank de grootste ergernis op een festival. Festivals doen er slim aan om ervoor te zorgen dat de volgende 7 factoren op orde zijn:

  1. Acceptabele prijzen voor drank
  2. Schone toiletten
  3. Gratis kraanwater
  4. Veel toiletten
  5. Meerdere podia
  6. Goede parkeermogelijkheden
  7. Kampeermogelijkheden

Bron en meer informatie: www.multiscope.nl Nederland niet uniek Een vergelijkbaar onderzoek is uitgevoerd door WYSE Travel. Zij onderzochten de wensen van internationale festivalbezoekers (Millenials). Hier bestaat de top 3 uit:

  1. Cheap food and drink
  2. Big performing acts
  3. Clean toilets.

Meer informatie: www.wysetc.org