Bureau Ruimtereizigers verwelkomt bezoekers tijdens de weekenden van de maanden juni en juli op Camping Onbestemd. Camping Onbestemd is een camping experiment waarbij bezoekers kunnen kamperen op plekken waar je dat normaal gesproken niet zou doen. De mobiele camping strijkt neer op vier bijzondere en totaal verschillende plekken. Bureau Ruimtereizigers verwelkomt bezoekers tijdens de weekenden van de maanden juni en juli op Camping Onbestemd. Camping Onbestemd is een camping experiment waarbij bezoekers kunnen kamperen op plekken waar je dat normaal gesproken niet zou doen. De mobiele camping strijkt neer op vier bijzondere en totaal verschillende plekken.

[caption id="attachment_36335" align="alignright" width="300"]Fotograaf: Aafke Holwerda Fotograaf: Aafke Holwerda[/caption] De locaties van Camping Onbestemd zijn:

  • 6/7 juni kamperen op het tunneldak van de A2 in Leidsche Rijn
  • 13/14 juni kamperen op het strand van Maasvlakte2
  • 27/28 juni kamperen in Parkstad Limburg (Kerkrade West)
  • 11/12 juli kamperen in de Blauwe Stad (Groningen)
Faciliteiten

Bezoekers kunnen alleen met een tent komen kamperen, de terreinen zijn te ruig voor caravans en campers. De sanitaire voorzieningen op de campings zijn om logistieke en kostentechnische redenen zeer eenvoudig en er is geen elektriciteit op de plaatsen. Camping Onbestemd is geen plek voor kinderen. Ook al is het een camping, het programma is niet geschikt voor kinderen en er zijn ook geen faciliteiten voor kinderen.

Programma Op de camping is een uitgebreid excursie- en animatieprogramma. Overdag verkennen de campinggasten per fiets of per voet hun vakantiebestemming. In sommige gevallen kan het gebied ook over water worden verkend. Daarnaast zal er uitgebreid mogelijkheid zijn om kennis te maken met de 'inheemse bevolking'. ‘s Avonds is er een voorstelling van Het Nieuw Utrechts Toneel en zal campingdichter Tim Pardijs voor de nodige sfeer zorgen bij het kampvuur.

De zondagochtend begint met een kleine fiets- of wandeltocht waarna het ontbijt wordt geserveerd op een spectaculaire locatie ergens op de vakantiebestemming. Het ontbijt wordt aangepast op de omgeving: In Leidsche Rijn krijgt men Utrechts Vockingworst op brood, in de Blauwestad een heerlijke plak Groninger koek. Tijdens het ontbijt zullen er ook nog een aantal speciale gasten aanschuiven die iets bijzonders te vertellen hebben over de vakantiebestemming.

Het Jaar van de Ruimte Camping Onbestemd is een initiatief van Stichting Bureau Ruimtereizigers uit Utrecht. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft samen met Platform31 het jaar 2015 uitgeroepen tot het Jaar van de Ruimte. Camping onbestemd is onderdeel van het ‘feestprogramma’ van het Jaar van de Ruimte en wordt financieel en inhoudelijk gesteund door het ministerie en Platform 31.

Meer informatie: www.campingonbestemd.nl