De genomineerden voor de ToerNed Dagattractie Award zijn dit jaar: Sprookjeswonderland te Enkhuizen, Hof van Eckberge te Eibergen en DOMunder te Utrecht. Op woensdag 17 juni tijdens een ToerNed ledenbijeenkomst bij Familiepretpark De Waarbeek in Hengelo, zal de winnaar bekend worden gemaakt en de ToerNed Dagattractie Award worden uitgereikt. De genomineerden voor de ToerNed Dagattractie Award zijn dit jaar: Sprookjeswonderland te Enkhuizen, Hof van Eckberge te Eibergen en DOMunder te Utrecht. Op woensdag 17 juni tijdens een ToerNed ledenbijeenkomst bij Familiepretpark De Waarbeek in Hengelo, zal de winnaar bekend worden gemaakt en de ToerNed Dagattractie Award worden uitgereikt.

Vereniging ToerNed kiest ieder jaar uit het complete aanbod van dagrecreatieve bedrijven een vakgenoot die een meer dan opvallende prestatie heeft neergezet in het voorgaande kalenderjaar. De winnaar wordt gekozen aan de hand van een voorselectie door de ToerNed-leden, waarbij innovatie, marketing en aansprekende originaliteit de belangrijkste toetsstenen zijn. [gallery link="file" ids="36010,36009,36011"] Passie Musea, attractieparken, speelparadijzen en dierentuinen proberen ieder op een eigen wijze de grotere bezoekersaantallen aan zich te binden. Opvallend is dat juist organisaties die passie verkondigen er in slagen om het publiek met een helder en logisch aanbod te bereiken. Die passie is zeker te vinden bij de drie genomineerde dagattracties:

  • Sprookjeswonderland te Enkhuizen onderscheidt zich met een gelikte nostalgie op bijzonder niveau met self made attracties en betoverende verbeelding voor de kleine kinderen.
  • Hof van Eckberge te Eibergen is ruim twee jaar geleden gestart en heeft met een WOW(Wees Ontzettend Welkom)- en wauw-marketing strategie zijn positie veroverd.
  • De nieuwe historische attractie DOMunder te Utrecht brengt geschiedenis wel heel attractief en op een bijzonder interactieve manier voor jong en oud zichtbaar en beleefbaar.
Uitreiking

ToerNed is een kleine en actieve vereniging van samenwerkende bedrijven in de dagrecreatieve sector. Zij wil met deze drie nominaties voor de ToerNed Dagattractie Award de aandacht vestigen op de hoge kwaliteit, innovatiekracht en het bijzondere aanbod van dagrecreatie voor de Nederlandse consument. De drie genomineerden onderscheiden zich elk uniek op het gebied van innovatie, doelgroep en marketing. Woensdag 17 juni 2015 zal Reinoud van Assendelft de Coningh (directeur Van Assendelft & Partners BV, Adviesbureau voor Leisure en Cultuur) de winnaar bekend maken en de award uitreiken tijdens een ToerNed bijeenkomst/werkbezoek aan Familiepretpark De Waarbeek te Hengelo. Vorig jaar is de award uitgereikt aan Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie te Zwolle. Meer informatie: www.ToerNed.nl