Center Parcs verkoopt cottages om parken op te knappen

Op een aantal Nederlandse parken van Center Parcs gaan cottages in de verkoop. Met de opbrengst wordt een upgrading van enkele vakantieparken uitgevoerd. Dat heeft de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep (PVCP) tijdens een persconferentie bekend gemaakt. In een interview met Pretwerk gaf CEO Mark Haak Wegman afgelopen week al aan dat het bedrijf weinig heil ziet in uitbreiding op de Nederlandse markt, maar dat renovatie wel prioriteit heeft.

centerparcs huisjeHet gaat alleen om de vakantieparken die nog niet aan de eisen van de moderne vakantieganger voldoen. Zowel het interieur als het exterieur van de cottages gaan naar een hoger service- en afwerkingsniveau. Ook komen er tal van digitale oplossingen om het vakantieplezier te vergroten.

Center Parcs Port Zélande
De ‘aftrap’ voor de verkoopoperatie wordt gegeven op de grens van Zuid-Holland en Zeeland: daar zullen 554 cottages van het bekende Center Parcs Port Zélande in verkoop worden gebracht. Hiermee betreedt de PVCP Groep ook de Nederlandse markt voor tweede woningen. De Pierre & Vacances-Center Parcs Groep garandeert kopers een rente van vijf procent per jaar gedurende vijftien jaar. De 554 cottages die verkocht gaan worden, zijn momenteel eigendom van een beleggingsmaatschappij. De PVCP Groep heeft overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar over de verkoop van de cottages.

Center Parcs Zandvoort
Het is de bedoeling dat na Port Zélande ook de cottages van andere Center Parcs vakantieparken in Nederland, België en Duitsland zullen worden verkocht met als doel het financieren van een grootschalige upgrading. Het gaat alleen om die vakantieparken die zijn gedateerd en toe zijn aan een renovatie en upgrading. Naar verwachting zal vakantiepark Center Parcs Zandvoort (554 cottages) het tweede Nederlandse park zijn dat gaat profiteren van deze renovatiestrategie. In totaal gaat het op termijn om tien vakantieparken in Nederland, België en Duitsland.

Vanaf 97.800 euro per cottage
Zowel in Frankrijk als in Duitsland deed de PVCP Groep de afgelopen jaren zeer positieve ervaringen op met de verkoop van cottages. Van het Duitse Center Parcs Bostalsee werden in twee jaar tijd 500 cottages verkocht: gemiddeld één cottage per week. In Nederland vloeit een belangrijk deel van de opbrengsten terug naar de upgradingsoperatie. Op Port Zélande wordt voor de 554 cottages een verkoopopbrengst van circa 99 miljoen euro verwacht. De cottages worden verkocht vanaf 97.800 euro inclusief BTW.

Goede verwachtingen
De PVCP Groep heeft goede verwachtingen over de voorgenomen verkoop van het onroerend goed op Center Parcs Port Zélande. Thierry Hellin, vice-voorzitter van de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep: “Ten eerste is er de kracht van ons merk. Center Parcs is het sterkste merk in Europa. Daarnaast ligt Port Zélande op één van de mooiste vakantiebestemmingen van Nederland met het Noordzeestrand om de hoek en een enorme keus in watersport en outdoor- en indoorsportmogelijkheden. Op vier uur rijden van Port Zélande wonen veertig miljoen mensen. Ten slotte zijn er de aantoonbare jarenlange uitstekende verhuurmogelijkheden, waardoor wij onze kopers een rendement van vijf procent gedurende vijftien jaar lang kunnen garanderen. En dat meteen vanaf moment van aankoop, dus óók tijdens de renovatie.”

De start van de gefaseerde renovatie van Port Zélande zal volgens planning na de komende zomer beginnen en in de zomer van 2016 afgerond zijn. Gasten zullen geen last hebben van de werkzaamheden.

Meer informatie:
www.groupepvcp.com/nl
www.centerparcs-vastgoed.nl

Eén reactie

  1. Gaarne informatie betreft verkoop vakantiewoningen in Port Zelande.
    Ik heb zeer interesse voor aankoop.
    Vriendelijke groet Bernard de Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *