Nominaties Museumprijs 2015 bekend

Het Amsterdam Museum, het Fries Museum en het Zeeuws Museum strijden dit jaar om de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 en het bijbehorende prijzen bedrag van 100.000 euro. De Museumprijs is een initiatief van het  Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriete museum via www.museumprijs.nl

museumprijsDit jaar gaat de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 naar het streek-of stadshistorisch museum dat er het beste in slaagt de streek- of stadsgeschiedenis op een aantrekkelijke manier te presenteren voor een breed publiek. Een vakjury selecteerde de drie genomineerde musea. Op donderdag 16 april wordt de winnaar bekend gemaakt.

De genomineerden
Volgens de vakjury is het Amsterdam Museum, dat volledig gericht is op de geschiedenis van de eigen stad, er zeer goed in geslaagd de stad actief te betrekken bij het verbeelden van zowel de historische als actuele ontwikkelingen in Amsterdam.

Het Fries Museum viel bij de jury op met de vernieuwende en originele presentatie van de collectie en door een optimale vermenging van kunst en geschiedenis: ‘Een bijzondere combinatie van herkenbare en minder bekende verhalen’.

In het Zeeuws Museum wordt het verhaal van Zeeland op een opvallend originele en vindingrijke manier gepresenteerd. “Het museum combineert de lokale geschiedenis op een verrassende wijze met de actualiteit,”aldus de vakjury.

Meer informatie: www.museumprijs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *