De kampeerbeurs Caravana in Leeuwarden is van 22 t/m 27 januari geopend voor publiek. Op maandag 26 januari wordt kennis gedeeld tijdens de Branchedag, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Verschillende exposanten en branche experts zullen tijdens deze dag een presentatie geven. De kampeerbeurs Caravana in Leeuwarden is van 22 t/m 27 januari geopend voor publiek. Op maandag 26 januari wordt kennis gedeeld tijdens de Branchedag, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Verschillende exposanten en branche experts zullen tijdens deze dag een presentatie geven.

[caption id="attachment_33354" align="alignright" width="263"]een ontwerp van Achterbosch Zantman Architecten. (bron: De Blauwe Stad) een ontwerp van Achterbosch Zantman Architecten. (bron: De Blauwe Stad)[/caption] Het programma van de Caravana branchedag ziet er als volgt uit:

  • 10:15 – 10:45 uur        Veranderingen in de recreatieve branche – Bart Zantman        Achterbosch Zantman Architecten
  • 11:00 – 11:30 uur        Duurzaamheid en innovatieve stroomoplossingen voor camper en Caravan – Ymbert Wouda (Solbian)
  • 11:45 – 12:15 uur        Verandering in de vraag van consumenten: De caravan ‘Kolonivan’ – Niels Bredman, (bedenker ‘kolonivan’)
  • 13:30 – 14:00 uur         Zicht en veiligheid: technologische ontwikkelingen voor campers en caravans – Eric Smet (Deynos)
  • 14:15 – 14:45 uur         Innoveren in een conventionele industrie – Arjan van den Berg (Lusaro)
  • 15:30 – 16:30 uur         Verdwijnt de traditionele camping, en wat komt er voor in de plaats? – Hans van Leeuwen (Trendwatcher Pleisureworld) Introductie: "De wereld verandert in rap tempo om ons heen en alles wordt anders. De consument wordt de grootste concurrent! Maar welke kant gaat het op met de traditionele camping in de verblijfsrecreatie? En is de boerencamping al passe?"

Van tevoren aanmelden voor een lezing is niet noodzakelijk. Caravana 2015 Met een volledig uitverkocht beurscomplex blijft de Caravana onverminderd populair. De Caravana start op donderdag 22 januari en duurt t/m dinsdag 27 januari 2015 en vindt plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Met een oppervlakte van ruim 40.000 m2 aan expositieruimte is de Caravana de grootste kampeerbeurs van Nederland. De Caravana biedt een grote verzameling caravan- en camperprimeurs, tenten, vouwwagens vakantietrends en kampeeraccessoires. Daarnaast kan de bezoeker bij de vele campings, VVV’s en recreatieparken terecht om de ideale vakantiebestemming te boeken. Meer informatie: www.caravana.eu/caravana-branchedag