Foodservice is voor veel recreatiebedrijven een belangrijk bedrijfsonderdeel. Zeker nu de marges van entreetickets (dagrecreatie) en boekingen (verblijfsrecreatie) onder druk staan, wordt 'eten en drinken' steeds belangrijker als onderdeel van het verdienmodel. Wie de innovaties op dit gebied wil volgen, kan van 12 t/m 15 januari terecht op de Horecava in Amsterdam. Foodservice is voor veel recreatiebedrijven een belangrijk bedrijfsonderdeel. Zeker nu de marges van entreetickets (dagrecreatie) en boekingen (verblijfsrecreatie) onder druk staan, wordt 'eten en drinken' steeds belangrijker als onderdeel van het verdienmodel. Wie de innovaties op dit gebied wil volgen, kan van 12 t/m 15 januari terecht op de Horecava in Amsterdam. Horecava_algemeen_dag2-11

Nieuwe trends zien het licht, consumenten gaan voor snel, gemak, gezond en authentiek en ondernemers zoeken nieuwe omzetkansen. Horecava biedt bezoekers daarom, naast ruim 500 exposanten, een veelzijdig programma vol inspiratie hoe ze slim kunnen inspelen op wat de consument van nu zoekt. Nieuw op de beurs zijn Alles over Wijn, Bar of Brands en het Innovation LAB. De innovaties in de horecabranche worden vooral gepresenteerd in het Innovation Lab. Hier kunnen bezoekers van de beurs elke dag aanschuiven bij de presentaties. Datt programma ziet er als volgt uit: maandag 12 januari 2015

  • 11:00 - 18:00 uur: Innovation LAB experience Diverse innovatieve ondernemingen presenteren nieuwe productontwikkelingen
  • 11:15 - 12:15 uur: Uitreiking Horecava Innovation Award Winnaar HIA wordt bekend gemaakt
  • 13:15 - 14:00 uur: Trends in foodservice - Reinventing traditions Inspirerende trendpresentatie op het gebied van hospitality en foodservice
  • 14:15 - 15:00 uur: De patronen van de gast in 2015 De inspiratiesessie vol met consumententrends voor horeca met praktische voorbeelden
  • 15:15 - 16:00 uur: Groeispurt: Meer Gulle Gasten Workshop om meer gulle gasten aan te trekken met je creatieve brein
  • 16:00 - 16:45 uur: Facebook: HOT or NOT Is Facebook nog HOT, of kunnen we Social media vergeten?
  • 17:00 - 17:45 uur: Eredivisie Horeca: delen loont Presentatie Eredivisie Horeca: ondernemers delen kennis, cijfers en medewerkers
dinsdag 13 januari 2015
  • 11:00 - 18:00 uur: Innovation LAB experience Diverse innovatieve ondernemingen presenteren nieuwe productontwikkelingen
  • 11:15 - 12:00 uur: Best of both worlds in MVO! Powerdebat over best practises in de horeca en catering op gebied van MVO
  • 13:00 - 13:45 uur: Trends in foodservice - Reinventing traditions Inspirerende trendpresentatie op het gebied van hospitality en foodservice
  • 14:00 - 14:45 uur: De patronen van de gast in 2015 De inspiratiesessie vol met consumententrends voor horeca met praktische voorbeelden
  • 15:00 - 15:45 uur: Groeispurt: Meer Gulle Gasten Workshop om meer gulle gasten aan te trekken met je creatieve brein
  • 15:30 - 16:15 uur: Facebook: HOT or NOT Is Facebook nog HOT, of kunnen we Social media vergeten?
  • 17:00 - 17:45 uur: Eredivisie Horeca: delen loont Presentatie Eredivisie Horeca: ondernemers delen kennis, cijfers en medewerkers
woensdag 14 januari 2015
  • 11:00 - 18:00 uur: Innovation LAB experience Diverse innovatieve ondernemingen presenteren nieuwe productontwikkelingen
  • 11:15 - 12:00 uur: Foodwaste reductie levert op! Powerdebat over de impact van bewuste reductie van voedselverspilling.
  • 13:30 - 14:15 uur Trends in foodservice - Reinventing traditions Inspirerende trendpresentatie op het gebied van hospitality en foodservice
  • 14:30 - 15:15 uur: De patronen van de gast in 2015 De inspiratiesessie vol met consumententrends voor horeca met praktische voorbeelden
  • 15:15 - 16:00 uur: Groeispurt: Meer Gulle Gasten Workshop om meer gulle gasten aan te trekken met je creatieve brein
  • 16:00 - 16:45 uur: Facebook: HOT or NOT Is Facebook nog HOT, of kunnen we Social media vergeten?
  • 17:00 - 17:45 uur: Eredivisie Horeca: delen loont Presentatie Eredivisie Horeca: ondernemers delen kennis, cijfers en medewerkers
donderdag 15 januari 2015
  • 11:00 - 18:00 uur: Innovation LAB experience Diverse innovatieve ondernemingen presenteren nieuwe productontwikkelingen
  • 11:15 - 12:00 uur: MVO keurmerken, zin of onzin? Powerdebat over de zin of onzin van MVO keurmerken in de horeca en foodservice
  • 13:00 - 13:45 uur: Betaaltrends in de horeca Presentatie over betaaltrends in de Horeca. De horeca-consument bepaalt steeds vaker zelf hoe, waar en wanneer hij betaalt.
  • 14:00 - 14:45 uur: De patronen van de gast in 2015 De inspiratiesessie vol met consumententrends voor horeca met praktische voorbeelden
  • 15:00 - 15:45 uur: Groeispurt: Meer Gulle Gasten Workshop om meer gulle gasten aan te trekken met je creatieve brein
  • 16:00 - 16:45 uur: Facebook: HOT or NOT Is Facebook nog HOT, of kunnen we Social media vergeten?
  • 17:00 - 17:45 uur: Eredivisie Horeca: delen loont Presentatie Eredivisie Horeca: ondernemers delen kennis, cijfers en medewerkers

Naast het programma in het Innovation Lab zijn er ook lezingen en workshops in de themagebieden: 'Vers en Puur' (o.a. wedstrijden voor koks), Interieur en Inventaris (o.a. advies door interieurontwerpers), Fastservice Arena, Drank, en Koffie en Thee. Bekijk het hele programma, inclusief omschrijvingen op: Horecava programma overzicht Horeca Innovatie Award Het gaat goed op innovatief gebied in de horeca. Maar liefst 151 innovaties werden ingestuurd om kans te maken op de Horecava Innovation Award 2015 (HIA). Zoveel zijn het er in jaren niet geweest (110 in 2013; 118 in 2014). Een deskundige jury nomineerde 16 innovaties. Maandag 12 januari 2015 worden op de Horecava de categoriewinnaars, overall winnaar en winnaar van de Karel de Vos Award bekend gemaakt. Bekijk het overzicht van alle genomineerde innovaties op: HIA 2015 nominaties Meer informatie over registreren en entree (alleen voor vakbezoekers): Horecava Beurs Info