De Provincie Limburg draagt voor ruim een miljoen euro bij aan zes leisure projecten in Midden-Limburg. Daardoor kunnen voor meer dan drie miljoen euro aan investeringen worden gedaan ten behoeve van recreatie en toerisme in deze regio. Dit heeft Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken en Grondbedrijf vandaag bekend gemaakt tijdens de tweede Maasplassenconferentie in Maasbracht. De Provincie Limburg draagt voor ruim een miljoen euro bij aan zes leisure projecten in Midden-Limburg. Daardoor kunnen voor meer dan drie miljoen euro aan investeringen worden gedaan ten behoeve van recreatie en toerisme in deze regio. Dit heeft Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken en Grondbedrijf vandaag bekend gemaakt tijdens de tweede Maasplassenconferentie in Maasbracht.

[caption id="attachment_32593" align="alignright" width="212"]in drakendorp Beesel in drakendorp Beesel[/caption] Het gaat om de volgende projecten:

  1.  De herontwikkeling en inrichting van het gebied rond het voormalige kasteel Walburg tussen Stevensweert en Ohé en Laak (€ 240.000,-).
  2.  Versterking van Nationaal Park de Groote Peel in Nederweert door het leggen van verbindingen in en om het park (€ 95.500,-).
  3.  Veilige en recreatieve ontsluiting van het meest westelijk deel van Duitsland, de zogeheten Westzipfelpunkt) aan het smalste stukje Nederland in Echt-Susteren (€ 50.000,-).
  4.  Vier toegangspoorten in het hart van het natuurgebied Leudal ( € 100.000,-).
  5.  Versterken van de identiteit en belevingswaarde van Beesel als zogeheten Drakedörp (€ 280.000,-).
  6.  Toegankelijker maken en de marketing van de wordingsgeschiedenis van de cultuur- en natuurlandschappen van het Duits-Nederlandse grenspark Maas-Swalm-Nette (€ 312.000,-).

Gedeputeerde Staten geven hiermee invulling aan de motie van het Limburgs Parlement om toeristische projecten in Midden-Limburg financieel te steunen. In het voorjaar van dit jaar werd al voor twee miljoen euro toegezegd voor zeven andere leisure projecten. Gedeputeerde Twan Beurskens: ,,De geselecteerde projecten dragen bij aan het vernieuwen, versterken, verbinden en verlengen van het toeristisch aanbod en toeristisch seizoen in Midden-Limburg. Ook zorgen ze voor nieuwe werkgelegenheid in deze voor Limburg belangrijke sector." De tweede Maasplassenconferentie vond plaats bij het bedrijf Linssen Yachts in Maasbracht. Er namen ruim honderd stakeholders zoals ondernemers, bestuurders en verenigingen uit Midden-Limburg aan deel. Watersportspecialist Rob Vrolijks gaf onder meer tekst en uitleg bij de projecten die al in gang zijn gezet in het kader van het zogeheten nautisch programma van eisen. Hierin zijn voorstellen gedaan om het Maasplassengebied als watersportgebied te verbeteren. Op tientallen plaatsen in het Maasplassengebied worden door gemeenten, bedrijven en verenigingen geïnvesteerd in een beter, gevarieerder, jonger, toegankelijker en kwalitatief aantrekkelijker gebied voor diverse doelgroepen. ,,Het enthousiasme groeit in de regio,” zegt Gedeputeerde Beurskens. ,,Het Maasplassengebied is volop in ontwikkeling als watersportgebied.” Bron: provincie Limburg