Krappe vakantiespreiding in Duitsland zorgt voor topdrukte

Ook in Duitsland is sprake van vakantiespreiding. De ADAC constateert dat de spreiding nog nooit zo krap is geweest; slechts 71 dagen. De vakanties starten in Nordrhein Westfalen op 7 juli; de laatste vakantieperiode (in Beieren) loopt af op 15 september. Absolute topdrukte wordt verwacht van 31 juli t/m 15 augustus. Dan zijn de scholen in alle vijf de landsdelen tegelijk vrij.

De ADAC (Duitse versie van de ANWB) verwacht extra files en snel volgeboekte accommodaties in Duitsland in het hoogseizoen. De ADAC geeft haar leden het advies om niet te lang te wachten met het boeken van een accommodatie. Onderstaande bijlage geeft een beeld van de schoolvakanties in Duitsland per regio:

01 Schulferein Deutschland 2014_202470
Schoolvakanties Duitsland (klik voor een vergroting.)

Vakantiespreiding in Europa
In Nederland zijn de zomervakanties verdeeld van 5 juli t/m 31 augustus. Ook hier is dus veel overlap met Duitse vakanties; en daarmee beperkte kansen op aanvullende boekingen om de schouderseizoenen te ondersteunen. Er zijn wel diverse landen in Europa waar de vakanties al veel eerder beginnen (zie onderstaand overzicht.)

Internationale Schulferien 2014
Internationale schoolvakanties (klik voor vergroting)

Bron: persbericht ADAC

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *