Nieuw in Nederland: Foodwalks, natuurbeleving als dagelijkse kost

Dinsdag 24 september is Foodwalks officieel gelanceerd; een compleet nieuw netwerk van maaltijdwandelingen en -fietstochten door het hele land. Aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving kan iedereen zelf ingrediënten voor een maaltijd bij elkaar plukken. Voor een smaakvol dagje uit. Zo wordt de rijke, maar bijna verloren, traditie van het zelf bereiden van bramenjam, zomerse salades en kastanjetaarten weer nieuw leven ingeblazen.

picknickfoto_471x353Website Foodwalks gelanceerd
Op de website www.foodwalks.nl worden culinaire hoogstandjes gekoppeld aan fraaie wandelingen in de natuur.
Het is niet nodig de hele maaltijd bij elkaar te zoeken. Bij de meeste FOODWALKS staat aangegeven in welke winkel of bij welke boerderij je langs de route aanvullende ingrediënten kunt kopen.

Foodwalks in Lekker Landschap
FOODWALKS is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde en maakt deel uit van het project Lekker Landschap. In samenwerking met wandelaars, winkeliers, natuurbeschermers, boeren, koks, stadsbewoners,
scholen en gemeenten in het hele land worden de komende jaren steeds meer FOODWALKS ontwikkeld, met als doel: natuurbeleving als dagelijkse kost. In iedere streek, voor ieder seizoen. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij.

Meer informatie: www.foodwalks.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *