Eetfestival waarop iedereen een restaurant voor één dag kan openen

Trend? Op TV zijn kookprogramma’s en kijkjes in de keuken van een restaurant bijzonder populair. Koken is een onderwerp dat dicht bij de mensen staat. In deze tijd, waarin mensen de regie steeds meer naar zich toetrekken, past dan ook de pop-up formule ‘Restaurant for a day’, waarin iedereen zich een dagje chef van een restaurant kan wanen.

Veel mensen dromen er van om ‘ooit’ een eigen restaurant te beginnen; daarbij vooral uitgaand van gezellig genietende mensen, en minder aandacht voor de zware kanten van het vak. Programma’s die een kijkje in de keukens van horecabedrijven bekijken zorgen, ondanks alle getoonde tegenslagen, alleen maar voor meer fans. (Zoals b.v. Herrie in de keuken, Gordon Ramsey, het kookprogramma van Martine Bijl.) Ook andere bedrijven uit de recreatiesector, zoals campings, bed & breakfasts en hotels, roepen op dezelfde manier een romantisch beeld op.

restaurant voor een dag

De horecawetgeving werpt behoorlijk wat drempels op om snel te beginnen. Via omwegen, vooral in het particuliere circuit, kunnen mensen hun droom toch werkelijkheid laten worden. Na de opkomst van de thuisrestaurants zorgt de festivalstuctuur van ‘Restaurant voor een dag‘, voor de randvoorwaarden om een dagje lekker te koken voor anderen. Het eerstvolgende evenement is op 18 augustus in Amsterdam

Restaurant Day from Cocoa on Vimeo.

Combinatie met recreatie?
Mensen die een dagje als restaurateur aan de slag willen gaan, zijn vaak initiatiefrijke en creatieve mensen; echte trendsetters. Wie ruimte biedt aan deze groep haalt in ieder geval veel enthousiasme in huis. Het zijn immers mensen die hun droom verwezenlijken. Familie en vrienden nemen zij in hun kielzog mee. En dat scheelt weer in de marketingkosten.
Zeker in het naseizoen hebben veel recreatiebedrijven wel de ruimte en tijd om de randvoorwaarden voor een restaurant door de gasten te creëren. Een efficiënt ingerichte, ruime, keuken is wel een belangrijke meerwaarde.

Meer informatie / inspiratie: www.restaurantday.org/nl

Het event in de praktijk bekijken (zondag 18 augustus): http://www.meetup.com/popupsandfestivals/events/126915402/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *