Vrijdagmiddagblog! Souvenirs in het vliegtuig

Een vrijdagmiddagblog geschreven in het vliegtuig. Dat zet aan het denken waar dit blog heen gaat. Zal het over die leuke veiligheidsvoorschriften gaan? Of over het goedlachse personeel? De titel verraad het natuurlijk al!

Als eerst pak ik het boekje erbij
Zoals de meeste lezers weten is mijn vakgebied het beleid maken en implementeren voor souvenirwinkels. Het is dus niet verwonderlijk dat ik altijd als eerste in het vliegtuig het ‘see fly buy’ boekje er bij pak. Eens kijken welke prachtige btw vrije producten ze ons deze keer aanbieden.

Nostalgisch opblaasvliegtuig
“Mam, had ik vroeger niet zo een opblaasvliegtuig?” vraag ik aan mijn moeder terwijl ik naar het plaatje wijs. Eigenlijk is het een zinloze vraag, want ik weet nog goed hoe ik en het vliegtuig zomers onafscheidelijk waren in de zee. En later krijgen mijn kinderen ook een opblaasvliegtuig! In een goed souvenirsassortiment zijn dit soort nostalgische producten nodig. Vaak hebben deze ‘foute’ souvenirs de grootste herinneringswaarde.

Transavia flyer
Souvenirs in het vliegtuig. Bron: Transavia Airlines

Mislopende handel
Mijn moeder en ik vragen of we een horloge uit het boekje mogen zien. We willen iets leuks kopen om onze eerste zakelijke trip naar Portugal aan te herinneren. De cabin crew kijkt teleurgesteld. Eerst blijkt dat het horloge niet meer in de kleur is die we willen. Vervolgens blijkt dat er op één dag, maar één horloge mee gaat op alle vluchten. Op = op. Dan vraag ik mij toch af waar Transavia haar geld mee wilt verdienen. Het personeel vertelde dat zij elke vlucht hetzelfde probleem hebben. Parfum en sigaretten worden zelden nog verkocht. De horloges zijn nu favoriet. Ik zeg sigaretten het vliegtuig uit, meer horloges er in.

Tot volgende week!
Volgende week start de meivakantie. Ik ben erg benieuwd wat jullie gaan tegen komen in de souvenirboekjes in het vliegtuig, maar ook welke souvenirs je gekocht hebt op de plaats van bestemming. Laat mij weten welke souvenirs jij gekocht hebt via een reactie hieronder, via twitter of op de facebookpagina. Ik wens iedereen alvast een goede vakantie (of twee drukke werkweken). Tot volgende week!

Ruby Kramer PanterKist

 

Vrijdagmiddagblog_vliegtuig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *