Plannen voor kabelbaan, surfdorp en nieuwe marina in Scheveningen

Ondanks de crisis blijft de gemeente Den Haag ambitieus in haar plannen voor Scheveningen. Enkele bouwplannen worden ingeperkt om daarmee de recreatie rondom de boulevard en het strand een nieuwe impuls te kunnen geven. Op het plannenlijstje staan o.a. een kabelbaan, een surfdorp en een marina in de derde haven.

Surfen op het strand van Scheveningen

Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie) presenteerde donderdagavond 24 februari zijn aangepaste plannen voor Scheveningen aan de leden van de klankbordgroep Scheveningen haven.

Kabelbaan, lagere bebouwing en een marina in de derde haven

Om de beide havenhoofden met elkaar te verbinden wordt gedacht aan een lage brug of een kabelbaan. In de vernieuwde plannen is ruimte voor een surfdorp op het strand. Ook komen er diverse visrestaurants en een versmarkt op het Noordelijk havenhoofd. De geplande gebouwen op de havenhoofden worden aanzienlijk minder hoog. Op het zuidelijk havenhoofd is ruimte voor een hotel met een maximale hoogte van 90 meter. De Marina biedt ruimte voor zeezeilschepen.

Wethouder Norder is enthousiast over de vernieuwde schetsen: “Scheveningen haven wordt een toplocatie waar je kunt wonen, werken, watersporten, flaneren en een lekker visje kan eten. Van de haven loop je gelijk door via de mooie nieuwe boulevard naar de Pier. Door de bouwcrisis hebben we onze ambities moeten bijstellen, maar dat gaat absoluut niet ten koste van de kwaliteit”.

De volgende stappen

De plannen liggen op dit moment ter beoordeling  bij een klankbordgroep, waarin diverse belanghebbenden zijn vertegenwoordigd. De gemeente Den Haag en het consortium bestaande uit ASR Vastgoedontwikkeling en Malherbe de Juvigny Vastgoed hebben bureau Urbis gevraagd een stedenbouwkundig plan voor Scheveningen Haven te ontwerpen. Na de zomer zal de gemeenteraad een besluit nemen over het stedenbouwkundig plan.

Meer informatie: www.denhaag.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *