Een heitje voor een geweitje

Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen heeft deze week zeer bijzondere souvenirs in de verkoop; geweien van de edelherten worden verkocht als kapstok of tafelpoot. Maar de echte winst wordt geboekt in de publiciteit.

Opslag van stangen (foto: Marjet Heins, SBB)

Bijzondere souvenirs
Al die 600 stangen (= afgeworpen geweien) zijn vanaf vandaag te koop in het Buitencentrum Oostvaardersplassen aan de Kitsweg 1 in Lelystad voor bedragen tussen de € 15,- en € 60, -. Het Buitencentrum is normaliter open van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Maar speciaal voor alle geweiliefhebbers staan ook vandaag de deuren van het Buitencentrum open.

Winst door publiciteit
De winst op de verkoop van de geweien valt in het niet bij de media-aandacht die deze verkoop genereert. Vandaag publiceerde De Volkskrant een grote foto van de collectie stangen. Als gevolg daarvan rukten ook journalisten van andere media uit om er verslag van te doen, waaronder Hart van Nederland en de NOS. Marjet Heins van Staatsbosbeheer: “De timing kon ook niet beter. Dit is het begin van de zomervakantie en dan kun je een mooi stukje promotie voor de Nederlandse natuur goed gebruiken. Er worden per jaar zo’n 400 excursies georganiseerd in de Oostvaardersplassen. Bovendien is dit voor ons een prima gelegenheid om uitleg te geven over het gebied.”

Lees meer over de achtergronden van deze geweien op de website van Staatsbosbeheer




9 reacties

  1. zouden jullie 6 kleine geweien voor ons achter kunnen houden.wij kunnen alleen zaterdag langskomen, waardoor het zonde zou zijn als de geweien allen verkocht zouden zijn ,
    en wij voor niets komen.als we vooraf een betaling moeten doen is helemaal goed

  2. Graag zou ik willen weten of er nog geweien te koop zijn. Op welk tel zijn jullie bereikbaar voor vragen en is er een rechtstreeks mailadres?
    Ik hoor het graag. Met groet, J.Kamerling

  3. Geachte Marjet Heins,
    Graag wenst ik een paar hertengewei kopen is het nog mogelijk dat ik woensdag kan komen in lelystad.
    Met vriendelijke groet,
    Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *